Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze

18.03.2015 19:33
Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Odpovědí na téma: 18
Text: 

Ještě jsem web programu NovyDech nepročetla celý, ale je možné, aby přestat kouřit mohlo být jednodušší, než těžké? Má někdo z návštěvníků Mojestarosti.cz zkušenost?

Jasně, není nic "jednoduššího", než to zkusit, ale mě by zajímal názor někoho, kdo si tím už prošel. Ať už přestal, nebo ne.

P. S. Pokud jste někdo přestal kouřit, jaká byla Vaše motivace? A jak se Vám to dařilo? Jak se cítíte dnes? Nebojujete čas od času pořád?

 

alt

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 3345x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Přestali jste někdo kouřit s programem NovyDech? - zkušenosti, názory, recenze
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
18.03.2015 19:50 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ahoj Baruško, nemám zkušenost s "Nový dech", ale jen svou vlastní. Prostě se to mojí babičce nelíbilo a já slibovala, že s tím skončím. No, a jen slibovala, ale když babička zemřela, tak jsem si řekla, že ten slib musím dodržet a tak už v den jejího pohřbu jsem si nazapálila a to trvá až do dnes, opravdu bez cigarety už 38 let a je mi to kouření odporné. Tak nevím, jestli je to motivace, pro mně byla.

 

 
18.03.2015 20:59 Uživatel: Pan Sova
Věk:  72
Sova.jpg
2000-3000
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Hříbeček to už na jiném místě přesně vystihl:

alt

 
18.03.2015 23:07 Uživatel: Leňa
Věk:  45
1058[1].jpg
1000-2000
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Právě čtu ten jeho eBook. Co Ty, Baruš - jdeš do toho?

 
19.03.2015 21:58 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Zatím nevím, ale lákadlo to je 

 
18.03.2015 23:42 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

No Baruš nevím, předpokládám, že to je někomu prospěšné, ale na mě má tedy taková masírka přesně opačný účinek.

 

Takhle to bylo když jsem byla v nemocnici a následně po té. Opravdu jsem měla chuť s cigaretami seknout a necítila jsem to jako velký problém. Až do chvíle kdy do mě začali všichni kolem hustit jak musím s kouřením přestat. Prostě tohle na mě funguje asi jako červený hadr na býka.

 

Na druhé straně je to něco přes měsíc co nekouřím. Prostě jsem si z ničeho nic řekla, že na to cigáro nemám chuť. Několik dnů mi ležela krabička se zapalovačem na stole a bylo mi to jedno.

Dobré je to, že moji blízcí to prakticky nijak zvlášť nekomentují.

V kabelce nosím stále jednu celou krabičku i zapalovač a další 3 krabičky včetně té načaté s několika zapalovači mám v šuplíku. Pokud budu chtít, tak si můžu zapálit, no a já zatím nechci.

 

Tedy dala bych si cigaretu, ale nemám na ní chuť, nejde o tu cigaretu jako o ten pocit ji mít v ruce, odklepnout, položit, zvednout atd. , ten rituál mi chybí.

 

Zkrátka záleží na tom jak na tom jsi Ty, zda Tobě pomáhá hecování a motivuje Tě třeba, že o tom někdo další ví apod. a nebo to máš jako já, že to musí být "PO MÉM" a bez svědků.

 
19.03.2015 08:42 Uživatel: Inka
Věk:  56
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Nekouřím 3 nebo 4 roky, už přesně nevím. Byla jsem u pana Prokopjuka. Funguje to u každého, kdo chce opravdu přestat, ale nemá vůli. Kdo jde k němu ze zvědavosti nebo z blbosti, tak se ke kouření vrátí. Dává záruku 1 rok. Za týden jsem měla krizi, tak jsem mu volala v rámci záruky a přes telefon se to nějak upevnilo. Od té doby nemám problém být s kuřákama ve společnosti, prostě nějak vím že nekouřím.

http://www.aurazdravi.cz/reference/aura_reference038.pdf

 
19.03.2015 21:59 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Krása alt

 
20.03.2015 18:35 Uživatel: Pan Sova
Věk:  72
Sova.jpg
2000-3000
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Jeden můj příbuzný vždy říkal: Přestat kouřit je snadné, já už jsem přestal aspoň stokrát.

Další známý vysvětloval: Nekouřit je snadné, to chce jen pevnou vůli, a tu moje žena má.

Pravdu měli v jejich případě oba.

Já jsem po desetiletém kouření přestal kouřit ze dne na den. Trochu jsem jednou, před lety, večer bilancoval, co vše v životě dělám blbě a mimo jiné mně vyšlo, že blbost je i kouření. Rozmyslel jsem si, co chci od života, kde chci být za rok, za pět let, zda v dosavadní způsob života má smysl. Rozhodl jsem se všechno změnit. Odevzdal jsem zapalovač i zbytek cigaret své tehdejší ženě a druhý den jsem již neměl na cigaretu žádnou chuť. Už je to asi třicet let, co jsem si nezapálil.

Přestat kouřit je opravdu snadné. Stačí mít cíl a rozhodnout se pro to něco dělat.

alt

 
21.03.2015 00:05 Uživatel: Leňa
Věk:  45
1058[1].jpg
1000-2000
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ale JAK jste zvládli absťáky??? Toho já se bojím. Tuším, že bych byla "na zabití".

A taky koukám, že pan Kubica má víc takových "aktivit", jak radit lidem… ale proč ne, se to nevylučuje, že.

 
21.03.2015 00:46 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Leňo, za mě, jak jsem psala výš, tak jsem žádný absťák neměla a nemám. Co mi chybí je ten rituál spojený s kouřením cigarety, takže pokud jsem v nějaké činnosti kdy jsem byla zvyklá kouřit, prostě jím a speciálně něco co vyžaduje větší přípravu a  abych pro to při jídle často sahala.

 

Čili malé kousky. Za prvé už příprava mi nahradí rituál, zavedla jsem si to tak, že místo na lince si takovou nějakou dobrotu připravuji u svého stolu a mám to místo cigára.

 

Zrovna včera jsem si dávala chleba s máslem a rybí očka (tedy ne očka, ta rybka je nezatočená bez kapar). Takže nakrájet chléb na malé kousky, pak na každý ten kousek namazat trochu másla, no a na závěr ta největší piplačka. Normálně to nejím, protože mi vadí přítomnost těch drobných kostiček, ale bez nich mi to moc chutná, čili pinzetu a každý ten plátek poctivě odkostit. Protože jsem to celé dělala na etapy, jinak by nebyl rituál, tak jsem skončila až za několik hodin. Nepřecpala jsem se, dala jsem si dobrotu a po rituálu s cigaretou ani nevzdechla.

 

To pochopitelně nedělám každý den, ale chci tím říct, že asi jako u většiny kuřáků mi funguje jídlo a čím víc se zabývám přípravou, pokrájením a já nevím čím vším dalším, tak se necpu od rána do večera a zároveň vykonávám svůj rituál, jen trochu jiný.

 
21.03.2015 08:30 Uživatel: Leňa
Věk:  45
1058[1].jpg
1000-2000
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý, Veselko.

Taky řešení. A zároveň - ten, kdo jí pomalu, se (jak píšeš) nepřecpe a u odvykání kouření může být u mnohých riziko, že přiberou, ptž musí zaměstnant tu pusu a ruce.

Jenže já bych měla problém třeba právě po tom jídle, ptž mi cígo chutná nejvíc po jídle a ke kávě, takže se najíst a pak si hned nemoct zapálit. byla jsem 1x v té situaci a nechtěj vědět… se stydím do teď (no, nebyla jsem tam sama). No, fakt těžkej závislák, jak fyzickej, tak psychickej.

Takže bych měla problém i s těmi rituály… sakra, já to bez něčí pomoci asi nezvládnu.

Ale ono je to všechno  V HLAVĚ. A Ty sis to asi nějak dovedla "nastavit", že…

 
21.03.2015 22:40 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Leňo, já si myslím, že se nemáš proč stydět.

Podle mě je to v hlavě a dokud se něco nějak nepřepne, tak s tím asi nikdo nic neudělá.

 

Já sama jsem kouřila (stále jsem a budukuřák, byť abstinující) spoustu let a vždy jsem trvala na tom, že nemám potřebu přestat, kouření mi chutná, nemám s ním problém a proto nechci a ani se nepokouším s tím přestat.

Teď se to nějak "přeplo" a já nechci kouřit, tak nekouřím.

Čímž chci pouze říct jen to, že podle mě nejde o to, že si řeknu - nechci kouřit, ale musím to tak vnitřně cíti. ostatně jako cokoliv jiného a podle toho jednám.

 

No a poslední, co tedy pomáhá mě, nevím jak to mají ostatní - já kouřit můžu, cigarety mám pořád u sebe, ale nechci.

Vím přesně, že nemít je u sebe, tak to nevydržím a nakonec bych si je koupila a už dávno kouřím znovu.

Takhle se prostě uvidí.

 

Takže, ber to jen jako můj názor - dokud Ti cigarety chutnají a i když Ti rozum říká, že bys kouřit neměla, ale vnitřně to tak necítíš, prostě si klidně kuř a netrap se tím. Jednou mi jeden lékař řekl, že kouření je fakt špatný, ale ještě horší je nespokojený kuřák který nedokáže přestat a trápí se tím. Já si myslím, že na tom něco je.

 
07.05.2016 08:22 Uživatel: Trty
Věk:  47

Město:Praha

Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Poradím Vám. Já přestal kouřit tím, že při abstaku po cigarete jsem šnupal šnupací tabák Poschls. Pro muže je vhodný Red Bull a pro ženy Ozona ostružinová nebo pomerančová. Ve šnupacím tabáku je nikotin a tělo se naučí přijímat jej šnupáním. Ze začátku je potřeba šnupat často a pak postupně můžete ubírat. Klidně si k tomu můžete poblafovat i elektronickou cigaretu, ale 0 nikotin náplně. Pak v pohodě překonáte abstaky po nikotinu a šnupání osvěží i dýchání. Toto odvykání mám schválene i od doktorky z Ikemu a jde to a funguje. Přeju Vám at to výjde a šnupacího tabáku je na trhu i internetu spousta chce to ten který sedne šmakuje.

 
07.05.2016 19:30 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Už mám elektronickou s minimem nikotinu. Šňupání mi přijde neženské.

 
23.03.2015 11:52 Uživatel: sidala
Věk:  36
0-100
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Pročetla jsem ten web, ale myslím, že na mně by to asi žádný učinek nemělo.

Prostě buď se mi to povede nebo ne. Já nekouřím 10 let a ani nevím, jak se mi to podařilo, moc moc mi ty cigaretky chutnaly. Přítel mi jednou ráno řekl, že zkusíme přestat a prostě se nám to podařilo.

Nejhorší pro mě nebyly absťáky, ty jsem neměla, ale pořád jsem o tom přemýšlela, u piva nebo vína jsem nevěděla, co s rukama… ale povedlo se.

 
23.03.2015 13:08 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Já osobně to mám jako Veselka, na mě by tohle fungovalo také asi jako červený hadr na býka, taky býk jsem, že…  alt Takže ano, u mě to musí být také po MÉM alt

Jinak osobně o tom už delší dobu uvažuji, myslím přestat kouřit, ale protože jsem také názoru, že je to v hlavě, tak to rozhodutí či změna musí nastat tam, ať už budou důvody či motivace jakékoliv. Myslím si, že u mě to už bude jen otázka času, protože jde o zvyk, nejspíše i závislost a ty rituály kolem toho, jak píše Leňa, ale v posledních dnech už mi to přestává i chutnat, takže tělo, které je moudré a řekne si, pokud něco nechce či mu něco chybí, mi už nespíš jasně dává najevo, že toto není pro něj to pravé ořechové. No a když jsem neměla z vlastního rozhodnutí sebemenší problém radikálně změnit svůj jídelníček po těch peripetiích s tlakem, teda spíše po těch nežádoucích účincích léku, který jsem na něj dostala, kdy mi bylo vážně často blbě, neboť mi naopak tlak tak rozhodily, že mi lítal od 100 až tak na 180-190 a kdy nyní neberu žádné léky - nechtěla jsem jiné, raději jsem se sama rozhodla pro tu radikální změnu jídelníčku a částěčně i životního stylu, čímž tímto potvrzuji tato slova Pluta, že to jde a opravdu funguje a tlak mám ukázkový a hlavně konečně stabilní, tak si myslím, že nakonec přijde a zvládnu i tohle. No, jsem na to sama zvědavá. Až to přijde, dám vědět, i to, jak mi to jde alt

 
15.05.2015 09:13 Uživatel: rybička
Věk:  25
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

moje tete dostala zápal plic a během nemoci neměla chuť na cigarety, tak si řekla to dám, vydržím to a přestanu kouřit. No drží se už 4 měsíce, ale říká, že ty stavy jsou někdy opravdu nic moc, je náladová, mrzutá, že přibrala a tak. No jinak kamoška zkoušela u biosens odvykání kouření pomocí biorezonanční terapie a prý dobrý.

 
22.06.2015 23:54 Uživatel: Boruvka76
0-100
Téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Já jsem přestala kouřit ze dne na den. Prostě jsem se tak najednou rozhodla a druhý den už si nezapálila. Nebylo nic, co mě k tomu v ten daný okamžit vedlo, možná jsem k tomu tak, nějak celkově dospěla. Pravdou je, že jsem měla neustálé pálení žáhy, nebylo mi dobře, prostě jakoby zdravotně mi to vadilo. Kouřila jsem asi 12 let a cca 10-15 denně. Když byla nějaká akce klasicky  víc. Přestávala jsem během těch 12-ti let tak 10x a vždy bez úspěchu. Tentokrát se povedlo, dneska už na cigáro nemám chuť, hodně lidí kolem mě kouří a nevadí mi to. Tak doufám, že vydržím už nastálo

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Nový dech (NovyDech.cz) a odvykání kouření - zkoušeli jste, pomohlo? - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny