Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze

12.10.2012 18:21
Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Odpovědí na téma: 16
Text: 

Strašný zlozvyk, tohle hulení. To si takhle zapálíte v šestnácti, napřed vám kouř nechutná, ale mužně vydržíte první nevolnost, později si zvyknete, nikotin proniká až k poslední buňce a nakonec je z něj láska největší, že by každá žena záviděla. Nemůžete bez něj existovat.  Jak není, klepou se vám ruce,   nemyslíte na nic jiného a nemůžete se dočkat, až pořádná dávka kouře zabuší do plicních sklípků. Jste lapeni drogou i  výrobcem.   A co horšího, spotřební daň, co jste zacvakali v každém cigáru, bude poctivě do koruny rozkradena těmi nejlepšími z nás.

     Průvodní jevy kouření jsou též vábivé. Rozkošně chrchláte,   neodolatelně šíříte vysokopecní odér na hony daleko, máte vytříbený čich i chuť takže si budete plést chleba s psím exkrementem, líbání s vámi připomíná orgie v sudu s asfaltem, zkrátka jste k pomilování. Poslední, koho budete zajímat, je prošmírovaný buldozer na cestě do šrotu.

      Před mnoha léty za mnou chodil Jiří Kostka, táta současného herce Petra. Jezdil modrou škodovkou a ode mě si ji nechával seřizovat. Kouřil jako fabrika. Tedy, každý komín hutního závodu by jen záviděl, jak si Jirka zapaloval. On vám vždycky dokouřil, žhnoucího vajgla si přidržel a od něj zapálil novou cigaretu. Celý vnitřek auta byl šedivý, jako by ho vyhrabali z Pompejí po výbuchu Vesuvu. Popel byl na všech částech a v přístrojové desce, kde určil výrobce místo na odklepávání,  byla vypálená ohromná díra. S Jirkou byla legrace, ale tohle mi na něm vadilo. Dýchal těžce, měl neustálé záněty horních cest a vůbec na něj nebyl dobrý pohled, jak se ničil. Takhle jsem nechtěl skončit.

      Tak si zapaluju cigáro a právě se šine můj přítel onkolog.

„A že už toho nenecháte“, povídá. „já vím, nejni to žádná sranda. Helejte, a co takhle zkusit Bicom? Má to dobrý výsledky, já vám sjednám terapii. “

     K návštěvě léčebny jsem se vstřícně naladil. Nějaké okultní vědy mě nechávají klidným, ale tady jsem si zavelel:  konec hulení!

     Terapie trvá hodinu.  Napřed si zapálíte a vajgl je vsunut do mašiny, která  ho očichá, ve vašem mozku najde centrum závislosti na tom smradu  a vymaže ho.   Zároveň je do přístroje vložen jakýsi panenský  čip. V průběhu procedury sedíte na elektrodě, držíte  zlacenou desku, pak lesklé koule, na hlavě vodivou čelenku, hotové elektrické křeslo. Nakonec věnujete mašině slinu k rozboru. Necítíte, neslyšíte nic. Mašinka za šestset tisíc jen tu a tam zlehka  vzdechne. Tak, a jsou dva litry v háji, prolétá vaší hlavou, když vám terapeutka lepí na tělo mašinkou zformovaný  čip.

     No co myslíte, že jsem udělal, opouštěje léčebnu? Správně, zapálil si. A jejda! Cigáro má divnou chuť a vás napadne, proč ho tedy  žmouláte  v puse. Není k ničemu a ještě zapáchá. Zahodil jsem ho po jednom nadechnutí. To jsem snad ještě nikdy neudělal. Za posledních dvacet let nebyl den bez cigarety.  Nekouřím. Nemám na cigáro chuť, nechybí mi, nemám ty děsivé abstinenční příznaky, co už z minulosti znám.   Chybí mi ty tanečky okolo, rozumíte?   Pokec s trafikantkou, radost z nového zapalovače, hledání krabičky, proces otvírání, lehké čichnutí, protože velbloud fakt voní, na stavbách se řeší problémy, tak si zapálíme a jdem si o nich poklábosit. Nic z toho. Nepotřebuju žvejkačky, bonbóny po kapsách, oříšky, zkrátka  nic. Kouř mi zapáchá  stejně jako nekuřákům, ale zatím nemám ten idiotský zvyk polepšených šlapek  poučovat o škodlivosti toho, co jsem ještě před chvílí prováděl denně.

     Dýchám volně a s rozkoší, přestávám kašlat, začínám cítit a v puse už nemám stočený ostnatý drát. K tomu se vine jakýsi dobrý nepoznaný pocit. Nový život.

     Při odborném výkladu jsem se opatrně zeptal, zda přístroj dovede vymazat z mozku i jiné oblíbenosti.   Obsluha asi ví své, ale dělala, že netuší.   Je zřejmé, že přístroj dovede  odvyknout chuti na sladké pokrmy, možná i něco jiného.

    Tak nekouřím. Říkáte si, to se ještě uvidí synku, jak dlouho? Nevím, ale vypadá to nadějně. A to si pište, že  na mě  první dobrá duše  určitě  práskne, až mě s cigárem uvidí  a pověsí to sem.


Pokud máte zkušenosti, sem s nimi prosím

 

 

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 7315x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Odvyknutí kouření přístrojem Bicom
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
12.10.2012 18:56 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Zajímavá věc... našla jsem odkaz, kde je test závislosti i kalkulačka...

 
12.10.2012 19:08 Uživatel: megera
Věk:  50
sim1.jpg
1000-2000
Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: tak prý jsem byla silně závislá na nikotinu happy)))) ale to už dááááávno, to ještě žádné vychytávky nefungovaly happy
 
16.05.2014 13:36 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

To jsou věci, jsem si myslela, že jsem těžce závislá, páč hulím jak tovární komín mi připadá a podle toho testu mám, jen slabou závislost

Chmm, to je divný a fakt jsem odpovídala pravdivě.

 
15.10.2012 16:34 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Kouření není zlozvyk, ale závislost (psychická nebo fyzická nebo kombinovaná).

Co je to za zvláštní fenomén, že lidé kouření tabáku nazývají zlozvykem? Nazývejmě věci pravými jmény wink

Jde mi hlavně o to, že kdyby šlo o zlozvyk, kdokoliv kdykoliv by mohl přestat kouřit a neměl by žádné abstinenční příznaky. Ty ale jsou.

Více viz www.kurakovaplice.cz

Jinak ale nic ve zlém. Jen to nemám rád, když se to tak nazývá.

 
16.10.2012 07:54 Uživatel: Kika
Věk:  48

Město:Praha

Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Mám úplně stejnou zkušenost. Je to asi 4 roky, co mi dala kontakt kamarádka, která to absolvovala s manželem. A protože oba přestali, šla jsem to také vyzkoušet. Je škoda, že se o tom tam málo píše, protože mému synovi tam později pomohli od senné rýmy a manželovi od lupénky. Poslala jsem tam ještě svoji sestru s manželem, a také to zabralo. U sestry sice až na druhý pokus, ale nekouří. Jsem jim hrozně vděčná, hlavně za syna. Je to na Pankráci kousek od metra. Dokonce jsem až teď jsem zjistila, že mají i stránky: www. exnico. cz. Moje zkušenost je jednoznačně pozitivní!

 
16.10.2012 09:10 Uživatel: megera
Věk:  50
sim1.jpg
1000-2000
Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Protože tahle mašinka ovlivňuje konkrétní pochody v mozku je patrné, že se jedná o věci, které jsou více závislé na stavu informace a jejího zpracování než chemie a její prosté reakce. Přes povzbudivé výsledky se přiznám, že by mě osobně bylo trochu proti srdsti, kdyby se mi někdo měl vrtat v mozku a "programovat " mi tam....    Přesto je to jedna z cest. Ať se Vám všem, kteří jste využili, využíváte či se chystáte využít daří.

 
26.10.2012 16:37 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

 

Za několik dní uplyne měsíc od protikuřácké terapie. Vlastní zkušenosti vkládám pro ty, kteří si vážně pohrávají s myšlenkou přestat a nedokážou jen tak odhodit cigáro navždy.

 

Tady jsou klady: 

-  přestal jsem pokašlávat  tak markantně, až si lidi všímají, protože neustálé pochrchlávání ke   mně patřilo. Musel jsem  tím děsně lézt na nervy

-  čich se mi vrací pomalu, je to přece jen necelý měsíc, ale pokroky tu jsou. Už zase vím, jak voní příroda. Ranní les po dešti je nenahraditelný.

-  zcela zmizela neodolatelná touha na první ranní i poslední  cigaretu v noci těsně před spaním

-  v puse mám pocit, jaký býval před léty – zcela normální, žádné uzené sliznice ani  asfaltový knír

-  přebývají mi prachy

-  nejsilnější je nově získaný pocit nezávislosti

-  nepozoruji, že bych se jakkoli jinak měnil, tedy zřejmě mi nic dalšího nebylo z mozku vymazáno

-  po terapii jsem nakoupil žvýkačky a bonbóny, leč zbytečně. Nemám potřebu mít něco náhradního v puse. Proto ani nepřibírám na váze.

 

A tady jsou zápory:

 

-  pořád mi něco chybí v ruce. Někdy nevím, kam s nimi. Když si zapálí osoba blízká, požádám, aby mi nechala podržet cigáro a zase ho vrátím, aniž bych ho použil

-  vadí mi jakýkoli kouř nebo smrad vzniklý teplem. Tedy i výfukové plyny, co mi předtím nevadily a samozřejmě kouř tabákový

- mívám chuť na cigaretu, ale když si zapálím, po chvíli mi není dobře

-  chybí mi ten příšerný zvyk

 

 

 
26.10.2012 17:04 Uživatel: megera
Věk:  50
sim1.jpg
1000-2000
Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

tak to gratulace z pozitivním posunům.   teď se ještě nějak popasovat s tím "zvykem" a "prázdnýma rukama" tak jako není normální vdechovat kouř není normální míc pocit prázdných rukou. Nejčastěji se to  projeví, když se potřebujeme "za něco schovat" kdy jsme si nejistí, pak vyhledáváme zastupnou činnost, nejlépe takovou, která nebude nápadná. Chuť na cigaretu a fakt, že mi po ní není dobře jsou pro mne v rozporu, pokud nekouřím, nazapálím si, nemám chuť na cigaretu...

 
25.03.2013 09:15 Uživatel: Witzbeutel
Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobry den, Wolfgu, chtěla  bych se zeptat, jaká je situace nyní, po několika měsících?

P. S. Dopíjím ranní kávu a zapaluji 4. cigáro.

 

 
25.03.2013 17:53 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý, už jsem to někam psal - je důležité jít na terapii s přesvědčením, že nebudu a vy mně za mý prachy pomozte. A propos prachy - zbejvaj mi

 
22.10.2013 17:11 Uživatel: Jaromír
Věk:  35

Město:Praha

Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Zdravím byl jsem v nové ordinaci bicom terapie, mohu říci že jsem byl před rokem a kouření jsem omezil jen přiležitostně, tak jsem šel znovu do nové oridanace kde jsem měl pocit že informace obsluhy jsou na vysoké úrovni a přistup specializovaný,,,,,

je to měsíc a nekouřím vůbec,,,, měl jsem rozpravu s obsluhou a bylo mi doporučena jina kodová frekvence,,,, děkuji a vřele doporučuji Všem za mě 1…

www.neplacenareklamazesenestydim.cz

 

 
15.05.2014 23:04 Uživatel: Darja
Věk:  33
Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Byla jsem na terapii a nemůžu říct, že by mě to zbavilo abstinenčních příznaků. Myslela jsem si, že mi ten přístroj nikotin z hlavy vymaže a že se budu zbavovat pouze sociálních návyků (cigareta u ranní kávy apod). Ale výsledek ke asi 30% toho, co jsem čekala. Nicméně nějaký (byť malý) účinek to má. Takže alespoň něco

 
15.05.2014 23:49 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
 
16.05.2014 12:21 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

altNejlépe je, chytit cigarety, vyhodit a víckrát to nevzít do pusy. Je to jen "návykový" zlozvyk a časem návyk odezní. Můžete si také představit cigaretu, jako smrtící jed, třeba Vám to zpočátku pomůže, po ní nesáhnout. Hlavně si musíte umět poručit. Pavla

 
17.02.2015 11:23 Uživatel: Jaromir
Věk:  32

Město:Praha

Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

ahoj byl jsem na odvykačce pomoci pristroje bicom a super 8 měsíců nekouřím, jinak doporučení mohu dat na provozovnu Praha  www. xxxxxxxxxx.cz 

Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 

 
19.11.2016 20:06 Uživatel: Terezka
Věk:  58

Město:na vesnici

Téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Kouřila jsem od 17 let 20 cigaret. Před 5 léty jsem byla na tomto přístroji napojena a 5 let nekouřím.

Jsem z vesnice a znám 7 sousedu, kteří byli také na této terapií ve firmě "ANTINIK" a někteří nekouří už  8.5 roku.   Jsem maximálně spokojená.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Odvykání kouření přístrojem Bicom - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny