Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze

11.09.2011 13:48
Uživatel: Eva
0-100
Odpovědí na téma: 21
Text: 

Dobrý den,

nemáte někdo zkušenosti s vyšetřením z kapky krve v temném poli mikroskopu?
Nejedná se o klasickou medicínu, ale ani úplně o alternativní, asi něco mezitím.  
Napadlo mě, že bych to zkusila, mám nějaké zdravotní problémy. Na nic moc mi nepřišli, jen mě cpali práškama.  

S alternativní léčbou jsem se osobně nesetkala, jsem k ní trochu skeptická, ale po dvou měsích běhání po doktorech asi změním názor. Usmívající se

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 8495x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
11.09.2011 14:18 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
Na příjmu
13000-14000
Administrátor
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Četl jsem o tom na internetu. Je to hodně divné. Proč platit za vyšetření kapky krve v temném poli mikroskopu, když můžu mít vyšetření krve zadarmo a to jak biochemické, tak krevní obraz (platí pojišťova). Navíc kvalitní certifikovaná laboratoř odhalí i rakovinu z krve (tumormarkery, onkomarkery).

Na stránkách píšou, že může jít mj. i o preventivní metodu. Za prevenci považuji zdravou životosprávu (pohyb, strava, prostředí, ...), ne vyšetření kapky krve v temném poli mikroskopu.

Možná bude mít někdo jiný odlišný názor.

 
11.09.2011 14:26 Uživatel: Julie
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

  Tak s tímhle zkušenost nemám, ale na konci prázdnin jsem absolvovala preventivní prohlídku na diagnostickém přístroji, který využívali  kosmonauti. Výhoda spočívá v tom, že prohlídka je neinvazivní, tzn bez kapky krve. Nevýhoda, že si to platíš, ale my s manželem jsme to dostali jako dárek. Čidla v podpaží, na krku a v pupíku, 6 minut na lůžku naprosto v klidu, co nejméně polikat, mluvit a potom co počítač vyhodnotí konzultuješ s lékařem. Je to docela sranda, protože jsem se ani nesvlékla a doktor uhodl všechny dosavadní moje potíže, včetně pálení žáhy. Dostali jsme dvě strany výsledků, Hemoglobín, Lymfocity, Leukocity atd... Prostě od hlavy až po paty.

 
11.09.2011 20:05 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
Na příjmu
13000-14000
Administrátor
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Fakt? I hemoglobin, leukocyty a lymfocyt? To mi hlava nebere, ale i zázraky jsou možné ... Zajímalo by mě pak srovnání do jaké míry si ta mašina tipla správně výsledek a jaká by byla hodnota krevního obrazu ve skutečnosti z krve. Jinak co se týče té žáhy atd., tak to je prima. Ale snad neříkaj všem to samý (bolesti zad, občas únava, občas pálení žáhy, atd.).

 
12.09.2011 07:53 Uživatel: Julie
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

  Víš co by bylo dobrý, kdyby jsi to jako doktoj vyzkoušel. Třeba nám to naměřilo i průtok krve v mozku a tak. Fakt jak kosmonauti.

 
11.09.2011 16:25 Uživatel: Eva
0-100
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Nevím jak který doktor bere krev, ale mě brali krev aspoň desetkrát a pokaždé na něco jiného, nikdy zároveň. Většinou mi udělali jen základní krevní obraz to znamená červené a bíle krvinky a krevní destičky, ostatní mi dodělávali postupně a to ještě ne na všechno. Praktik Vám krev vzít nemusí, pokud to nepovažuje za nutné, i když ho o to požádáte.  Je mi už asi dva měsíce špatně, běhala jsem po doktorech a všude mi řekli, ať požádám praktika o test na štítnou žlázu, tělíska a chlamydie. Řekl mi, že mi je udělá, ale až někdy jindy, prý kvůli pojišťovně. Nechápu, proč mi test nenechal udělat rovnou, když už mi krev jednou bral. Nakonec mi ji vzali na chirurgii. Test na boreliózu jsem si dělala jako samoplátce, protože bych se asi nedočkala. Praktika se samozřejmě chystám vyměnit, ale chvíli trvá než se najde  dobrý praktický lékař, který bere nové pacienty.

Preventivní prohlídka na diagnostickém přístroji mě zaujala. Nikdy jsem o tom neslyšela. Kde se dá tato prohlídka udělat a kolk stojí? Díky

 
11.09.2011 17:31 Uživatel: Julie
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

    http://promedical.cz/      A cenu nevím, my dostali poukaz jako dárek. Ale snad to nebude horší jak 1000Kč/os.

 
11.09.2011 19:53 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
Na příjmu
13000-14000
Administrátor
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Trošku je mi smutno z toho, že ač by Vám/Ti třeba i praktik chtěl udělat nějaké krevní testy, tak je kvůli pojišťovně neudělá frown Pacient až na poslední místě, chjo. Je to mazec, že jste si nakonec zaplatila test na borreliosu ze své kapsy. Pak si člověk říká, na co je pojištěn, když dopadne takto, že?

 
12.09.2011 10:31 Uživatel: Eva
0-100
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Test na boreliózu jsem si nechala udělat ještě před návštěvou praktického lékaře, protože mi bylo už dlouho špatně a mám s ním své zkušenosti. Jestli by mi chtěl test udělat je otázka, je běžné, že u pacientů, kteří prodělali závažné onemocnění a musí se jim kontrolovat krevní obraz, mávne rukou a řekne, že to není potřeba, když nemají žádné potíže. Přijde mi zvláštní komentovat neodebrání krve tím, že bere krev o 85% více než má povoleno od pojišťovny. Když už mi krev jednou bral, nechápu, proč test neudělal zrovna, když věděl o mých potížích. Pokud bere krev pacientům na několkrát, tak se nemůže divit, že překračuje limit.
  Opravdu někdy nevím, na co si hradím zdravotní pojištění. cukámí pojišťovny bych ještě pochopila u hypochondrů a lidí, kteří jsou často nemocní, ale osobně jsem na neschopence poprvé. Na druhou stranu,  kdyby se udělalo hlubší vyšetření zrovna, bez protahování, ušetřilo by se dalších testech a následném léčení. Když nepočítám svůj poslední zdravotní stav, tak jsem byla u doktora naposledy před dvěma lety. Pokud je s pojišťovnou takový problém, proč to u některých praktických doktorů jde a u jiných ne, nad tím mi zůstává rozum stát.
    A to ještě nemluvím o chování lékařů na pohotovosti. Zdravotnictví je jeden velký Kocourkov.
 

 
11.09.2011 22:00 Uživatel: Lili
500-1000
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Julie, dívala jsem se na tvůj odkaz, ja to zajímavé, jedná se o základní preventivní vyšetření třeba srdce, cév, prsou, .... ceny jsou do 1300 Kč a je to zatím jen v Brně, ale je tam i objednací kupon. Príma, tohle lidem určitě pomůže . Bohužel si to musí člověk uhradit, ale nedá se, zdraví je bod číslo jedna.

 
12.09.2011 17:30 Uživatel: Eva
0-100
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Našla jsem ještě jeden odkaz týkající se diagnostického přístroje http://www.qmi.cz/, ale je to Praze nebo Plzni a vyšetření stojí 3000 Kč. Brněnská pobočka je pro mě schůdnější. Jestli vyšetření nikam nepovedou, vyzkouším to. Usmívající se

 
09.02.2012 23:30 Uživatel: humhejová
Věk:  60

Město:kralupy

Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dne 13.2, 12 jdu do QMI na celkové vyšetření organismu. Uvidíme jak dopadnu, pak Vám napíši

své poznatky.

vla´dka

 
18.05.2012 12:59 Uživatel: Jitka777
Věk:  38

Město:Plzen

Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Ahoj Evi, pokud jeste mate o kapicku krve zajem, mohu vám zaslat zajímavé informace. Nerada bych to psala zde, vidím, že moc lidí tomu zatím nerozumí a my si zveme odborníky ze zahraničí a máme výborné výsledky. O info si můžete psát na : Denkova.Jitka@seznam.cz

 
20.05.2012 19:42 Uživatel: jiujitsu
Věk:  30

Město:jiujitsu

Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Jsem praktikem této metody a odkaz na tyto stránky jsem dostala od známé, takže pokud někoho bude vyšetření zajímat pište na jitushe. v@seznam. cz

 
21.01.2013 08:52 Uživatel: Gita
Věk:  27
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

http://www. ceskatelevize. cz/ct24/ekonomika/183963-pristroj-slibujici-analyzu-krve-bez-kapky-krve-je-podvod/

 

 
07.05.2013 18:56 Uživatel: opi
Věk:  50
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

chodte davat krev a mate vysetreni krve 4 krat do roka zdarma a udelate neco uzitecneho

 
30.04.2014 14:27 Uživatel: Z
Věk:  32
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Vyšetření dělala mým dětem naše peiatrička v rámci běžné návštěvy - nic jsem neplatila. Celá rodina máme Vermox - děti mají parazity v krvi. Vyšetření jsem chtěla kvůli často se opakujícím nemocem dětí. Není to ale pohodlné vyšetření, dozvěděli jsme se z něj, že děti potřebují docela radikálně změnit jídelníček. Musíme výrazně omezit mléko, čerstvé pečivo, zcela vyloučit uzeniny a většinu masa. Také nemáme doporučené luštěniny. Samozřejmě vyloučit smažené věci a sladkosti. Takže pokud se vám chce podstupovat kompletní změnu životního stylu, je to dobré vyšetření.

 
02.07.2014 14:16 Uživatel: alzbeta1970
Věk:  43
0-100
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

O tom něco málo nahodou vím. Největší rozdíl v tomto vyšetření je to, že jde o "mechanické" vyšetření. ne chemické. Na tomto podkladu se dá pak vyzkoumat něco co jakože klasickým rozborem nejde vysledovat. Zejména jde o plísně a mikroby nebo jak se to jmenuje. Doktor vám vlastně po sledovaní krvinky řekne co a jak + doporučí co a jak. Dobrý jeto třeba pro redukci vámy a odbouraní nějkých neduh jako  unavový syndrom atd.  To jak to reálně funguje, tak to netuším, taky jsem nad tím přemýšlela.  

 
26.01.2015 14:35 Uživatel: kinderova
Věk:  25
0-100
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Já na mikroskopickém vyšetřní krve byla a pomohlo mi… v mém případě šlo o zbavení se lupénky, po rozboru krve mi zjistili, že mám v krvi plno plísně, cholesterolu a dalších věcí… pomohla mi antimykotická dieta, kteoru mi poradili plus pár přípravků, ale co bylo důležité, že po měsíci mám klid a můžu zase normálně fungovat, nemusím se stydět za své ruce a jsem šťastná a spokojená. než jsem zkusila toto, několik měsíců jsem běhala po dermatolozích, ale jejich přípravky vůbec nepomáhaly… mimochodem, byla jsem v Brně, jen jinde

 
28.01.2015 12:03 Uživatel: Amadeus
Věk:  28
0-100
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Zajímavé, já myslele, že vyšetření krve se dělají u doktorů na klinikách a ne v poradenských centrech…

 
28.01.2015 12:46 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
Na příjmu
13000-14000
Administrátor
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Dovoluji si upozornit, že v jednom tématu lze psát reakce pouze pod jednou přezdívkou z jednoho počítače. V opačném případě jsou porušena pravidla webu bod č. 5.


Přezdívky:

    • Amadeus
    • kinderova
 
07.07.2015 12:14 Uživatel: Nicol
Věk:  30
Téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Zřejmně neumíte číst. Jedná se o úplně jiné vyšetření, než je běžné v laboratoři, protože vám krev zkontrolují ihned po odběru. A je mi jasné, že je a i bude spousta odpůrců, protože lidi stále věří zajetým kolejím a doktoři tyto metody podporovat nebudou, protože je na ně vyvíjen tlak z farmaceutického průmyslu. Ještě hodně dlouho to bude fungovat tak, že kdo bude chtít zkusit novou metodu, tak si zaplatí, podstoupí léčbu, která je, kromě snad odparazitování, přírodní a budou se cítit mnohem lépe. A pak budou ti, kteří si raději x krát dojdou k lékaři, podstoupí stovku vyšetření, sní velkou spoustu léků, stav se jim nezmění, případně zlepší jen krátkodobě a budou remcat a remcat, jak jsou nemocní a čekat až je všichni politují…

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Vyšetření z kapky krve v temném poli mikroskopu - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny