Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?

22.01.2012 11:33
Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Odpovědí na téma: 14
Text: 

To mi vrtá v hlavě. Při použití (chuť) - žádný kromě barvy nevidím. Jen červenou asi do zlatova neudělám. Zrovna tak při použití zelí. Červené, nebo bílé... Máte nějaké rady? Teda kromě dekorativních účelů. A taky bych ráda nějaké rady k využití chřestu. A to jak syrového, tak i ve skle. A co lilek?

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
22.01.2012 11:50 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Červená cibule a žlutá by chuťově měly být stejné, jen kvůli barvě se dává do červeného zelí červená.

Bílá je jemnější a méně štiplavá.

 
22.01.2012 12:22 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Chtěla jsem říci, že zřejmě tam bude využití jen kvůli barevnosti, jinak ne.

 
22.01.2012 12:28 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Ani mně se nezdá, že by chutnala jinak. Možná se ale chuť zvýrazní v nějakém jídle, čert ví, uvidíme, jestli někdo nebude vědět.

 
22.01.2012 12:29 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Žlutá cibule je nejštiplavější, červená o něco jemnější a bílá nejjemnější.

Se zelím je to podobně, bílé má ostřejší chuť.

Chřest přidávám jen do masových směsí, ale dá se jistě použít na mnoho způsobů.

Lilek je například výborný grilovaný a posypaný sýrem.

 
22.01.2012 12:55 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

U zelí je to jedno, ale v Řecku nám říkali, že raději používají červenou cibuli (přesněji fialovou), je méně pálivá a je sladší než ostatní odrůdy této zeleniny. A myslím si to i já....

 
22.01.2012 22:50 Uživatel: marki
55764725468133259401.gif
500-1000
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Červená cibule je lepší na obalování v těstíčku a smažení. Není tak štiplavá.

 
22.01.2012 22:52 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Vidíš, to je nápad...dělávám to, ale tohle mě nenapadlo. Mrkající

 
01.02.2012 22:19 Uživatel: dagmon
čarodějka.gif
500-1000
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Červená cibule je šťavňatější a sladší. Je daleko lépe stravitelnější za syrova, než obyčejná kuchyňská žlutá. Červená je křehčí. Bílá je vyloženě salátová. Můžeš s ní samazřejmě nakládat jako s každou jinou cibulí, ale její nejlepší využití je zasyrova. Je jemná, nepálí. Můžeš jí přidávat do různých omáček z majonézy, příjemně ji ochutí, bez pálení žáhy. Žlutá je určena pro tepelné zpracování. Červená také, ale je jemnější a ta úplně bílá, tu klidně zasyrova, jako šnytlik. Pak máš ještě šalotku a ta má specifickou vůni a je také výrazně šťavňatější. Do různých omáček. Ale to už jsme zabruslili hodně daleko do gastronomie...A mnoho lidí rozdíl opravdu necítí. To máš jako s kaviárem. Tady se říká kaviár všemu, co jsou drobné kuličky v malé skleničce... A s opravdovým kaviárem to nemá společného vůbec nic, ani tu skleničku ne.  

 
01.02.2012 22:24 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Díky Dag, já něco pohledala na netu, ale osobnější vysvětlení je mi bližší, líp tomu rozumím...

 
01.02.2012 22:43 Uživatel: dagmon
čarodějka.gif
500-1000
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Nemáš zač Barčo, v kuchaření se trošku vyznám a ráda se podělím. Před chvílí jsem na Tebe myslela, vytáhla jsem chlebík z pekárny. Recept podle sebe, žádnou kupovanou směs, výýýborný, pošlu postup. Já koupila tu pekárnu jak jsem říkala, Eta Harmony plus. Napíši Ti postup a uvidíš, žr to zvládneš, když jsem to dokázala já. Neboť já jsem absolutní antitalent na všechno elektronické a zvládla jsem to na výbornou. Ale už napodruhé mám vychytávky, protože ráda vařím a vymýšlím. Tak pa. Můj jediný problém je, že mám pekelně málo času.

 
01.02.2012 22:49 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Díky, je tu někde diskuze na téma té pekárny, tak až budeš mít čas, napiš to prosím Tě tam. A jestli máš něco kolem chřestu a tak, mohla bys zas tady... už se směju, no snad se chvilka najde...

 
01.02.2012 23:11 Uživatel: dagmon
čarodějka.gif
500-1000
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Proboha Barčo, já než najdu že tady bylo nějaké téma kolem pekárny, tak raději rovnou založím nové. A co se týče toho chřestu, tak se budeš možná divit, ale i když jsem tam prožila pětadvacet let, tak jsem se tuhle potvoru vařit nenaučila. Ten zelený ano, ale ne ten bílý, je to docela dlouhá procedura aby byl tak, jak má být, tedy nehořký a aby Ti nezůstávala vlákna mezi zuby. Také to záleží na kvalitě toho chřestu. To už raději artyčoky, ty jsou bezproblémové a velice chutné, doprčic, je jedenáct hodin, Tak se směj, no, máš na to právo. Já mám dvě volská oka na pánvi, že si je dám s tím chlebíkem. Už vystydla, heršoft.... Ráno vstanu s nejlepšími úmysly, co všechno za ten den zvládnu, a pak je najednou večer a nestačím se ani najíst, furt někde lítám, a tak dál, ani bys mi to nevěřila. Tak mi tu mou povahu promiň... Dag.

 
01.02.2012 23:15 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Dag, klikni na tohle, co má odlišnou barvu textu, je to téma o pekárně.

 
30.09.2012 08:53 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Text uživatele: 

Fytochemické složení cibule se liší v závislosti na druhu a kultivační technice. Z druhů cibule je nejbohatší na polyfenoly, flavonoidy, flavonol a tanin cibule červená. Některé prameny uvádějí, že červená cibule obsahuje 14x více quercetinu než česnek a 2x více než cibule bílá. Slupka červené cibule obsahuje 48x vyšší hladinu flavonoidů v porovnání s dužninou a studie na buněčné úrovni prokázaly, že slupka vykazuje vyšší kapacitu pro kontrolu peroxidace lipidů v porovnání s dužninou.

Flavonoidy, sekundární metabolity hojně přítomné v zelenině a ovoci se vyznačují antioxidačními, protizánětlivými, antialergickými, antiagregačními, protiplísňovými, antitrombotickými a protirakovinnými účinky.


Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Červená cibule, žlutá, bílá - jaký je mezi nimi rozdíl?
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny