Téma: Rozmrazuje se filé před tepelnou úpravou nebo ne

12.06.2011 09:18
Uživatel: Gábina
Věk:  28
Odpovědí na téma: 7
Text: 

Ahoj starosťáci. Je mi 28 roků, mamka mě učila, že když se filé tepelně opracovává, tak se předtím nerozmražuje - tzn. např. se obalí v trojobale a hodí se na pánvičku nebo se posolí, pokmínuje a dusí se. Nikdy jsme ho ale nerozmrazovali. Byla jsem ale včera u mojí kamarádky na obědě, ona dělala filé a jí mamka učila pravý opak - takže filé nechala přes noc rozmrazit a po 14 hodinách ho rozplizlé tepelně upravovala.

Jak je to správně? Jak to děláte vy? Gábina

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
12.06.2011 09:28 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Rozmrazuje se filé před tepelnou úpravou nebo ne
Text uživatele: 

Nerozmrazuji jednoduše protože se s ním mnohem lépe pracuje. Po rozmrazení se z něj pak může na pánvičce stát bláto.

 
12.06.2011 11:04 Uživatel: Medvěd
Věk:  50

Město:Valašské království

5000-6000
Téma: Rozmrazuje se filé před tepelnou úpravou nebo ne
Text uživatele: 

Nerozmrazovat...

 
12.06.2011 14:13 Uživatel: julca1964
Věk:  48
Téma: Rozmrazuje se filé před tepelnou úpravou nebo ne
Text uživatele: 

Jen nechat lehce povolit.....

 
12.06.2011 15:51 Uživatel: Marijana
Věk:  46
0-100
Téma: Rozmrazuje se filé před tepelnou úpravou nebo ne
Text uživatele: 

originál v stredomorských štátoch kde sa bežne pripravujú mrazené ryby ako čerstvé sa rozmrazujú buď v morskej vode alebo doma v slanej studenej vode/1 lyžica morskej soli na 1 lyter vody/. Povolí ľad a dlaŇami sa vytlačí prebytočná voda. Potom sa už filé z morských rýb upravujú žiadaným sposom. Ak to iba obalíte aj s ľadom pustí ryba vodu a nebude sa piecť ale dusiť. Rovnako ja to aj s makrelmi na gril.Aj tie sa musia rozmraziť,vytlačí sa z nich voda, osušia sa a chutnajú ako od mora.

 
04.09.2011 00:08 Uživatel: Peto Huto
Věk:  31
Téma: Rozmrazuje se filé před tepelnou úpravou nebo ne
Text uživatele: 

Ako vidim, nazory sa lisia. Ale vyskusam tu slanu vodu. Len sa bojim ze z file mi zostane amorfna rybia hmota. Uvidime smile

 
04.09.2011 00:37 Uživatel: Daniela2
Téma: Rozmrazuje se filé před tepelnou úpravou nebo ne
Text uživatele: 

Taky ji nechám povolit a do papírové utěrky pevnějšího "charakteru" ji velmi něžně omačkám protože by mi ta voda na rozpáleném tuku udělal docela dobrý prskáček... Třeba pangase máme i tak moc dobrého a vláčného...Ale jinak bereme rybičky čerstvé smile

 
23.12.2015 17:19 Uživatel: Rybář
Věk:  46

Město:bydlím u rybníka

Téma: Rozmrazuje se filé před tepelnou úpravou nebo ne
Text uživatele: 

Holky, rozmrazuje se VŽDY ryba, fillety NE, ty se jen zbaví případného nánosu ledu na povrchu (opláchnu pod teplou vodou) a smaží a pečou se vždy namražené, jinak je z toho nechutné bláto.

Ohledně prskání, vykašlete se na olej, použijte dobrou pánev a smažte na másle, pomaleji, abyste neměly uprostřed maso syrové, či ještě zmrzlé.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Rozmrazuje se filé před tepelnou úpravou nebo ne
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny