Téma: Jak upéct kuře aby mělo křupavou kůžičku - postup, návod, tipy, rady, zkušenosti
Uživatel: Luccy
Věk: 16
Dobrý den,
žádám o radu ohledně kuřete
Budu péct na oběd poprvé kuřecí stehna a čtvrtky (prostě kuře, ale naporcované) a zajímalo by mě, jak docílit krásně křupavé kůže - jak dlouho péct a na kolik stupňů, zda přikrývat pokličkou?
Na internetu jsem se dívala, ale pokaždé najdu něco jiného, zajímaly by mě zkušenosti z praxe, tak aby kuře všem doma chutnalo.
Díky Nemám ještě tolik zkušeností.


Stránka otevřena 2518x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Kure se opravdu da upect na spoustu zpusobu. Ja ti muzu poradit jeden muj osvedceny recept:
Naporcovane kure umyji pod tekouci vodou, osolim, okorenim (pepr, grilovaci koreni, specielni koreni na kure, paprika, curry - koreni podle chuti). Takto okorenene ho dam na nekolik hodin do lednice, aby se koreni natahlo do masa. Pak si pripravim pekac s poklici (pokud nemas dvojpekac, muzes i prikryt alobalem). Nakrajim cibuli, popr. cesnek, dam pod kure trochu oleje, trochu vody a pecu napred prikryte - asi 20 minut - a pak ndopekam na horky vzduch a gril. Popripade preliji sosem z pekace. Nekdy dam pod kure zeleninu (mrazenou nebo nakrajenou mrkev, porek, brokolici). Pokud se ti sos zda mdly, muzes do nej pridat kostku kureciho vyvaru.
Dobrou chut!!
Věk: 11
www.prozeny.cz https://www.prozeny.cz/recepty/recepty-a-vareni/tipy-a-triky/27934-jak-na-stavnate-kure-s-dokonalou-kurcickou