Téma: Jak se naučit vařit, jak začít s vařením - tipy na dobrou kuchařku
Uživatel: Áďa
Věk: 19
Hezký den všem
už delší dobu přemýšlím nad tím, že bych se ráda naučila vařit. Pár receptů už jsem zkoušela ale přijde mi, že vždy začnu od něčeho těžšího, s čím nemám zkušenost a pak to nedopadne. Bohužel, mamka na mě nikdy neměla čas, aby mě základům vaření naučila. Ona sama vaří minimálně. Babičky už nemám. Miluju jídlo a strašně ráda bych se naučila dobře vařit, ale asi to chce začít od těch základů. Chtěla jsem se zeptat, zda máte nějaké zkušenosti s tím, jak s vařením začít. Případně, mohli byste mi dopručit nějakou dobrou kuchařku, se kterou jste spokojení a která je vhodná i pro začátečníky?
Děkuji moc
(0 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 3974x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
Ahoj, tak stačí starší kuchařka, co používala a občas ještě používá třeba mamka. Jinak základ je většinou kapka oleje, nakrájet cibulku, nechat chvilku osmahnout. Na to můžeš dát třeba pár nakrájených rajčátek, nebo cherry rajčátek, opět chvilku restovat a pak tam mrsknout protlak. Bazalka by neměla chybět, stačí od oka něco málo nasypat, případně další koření, které ti padne do oka. Nebo místo protlaku rajčatovýho můžeš zkusit špenát. Až se tam rozpustí a chvíli povaří, hodí se tam i pár stroužků česneku a trochu mlíka. K tomu třeba noky, knedle, těstoviny.
Jinak já měla radost i z pudingu A máma mi poradila, nedělám to tedy tak, jak je to na sáčku, ale podle ní. Čili větší část mlíka nechám přívést k varu a osladím ji, v té menší rozmíchám prášek. Až začne mlíko vařit, naliju mlíko s práškem do něj a míchám, než zhoustne. Do pohárků dát třeba piškot a posypat do skořicovým cukrem, kakaem, čímkoliv.
Krupička - taky stačí jen přivést mléko k varu, osladit, dát špetku soli a postupně přisypávat krupičku. Do ní dát kousek másla a máslo pak též, až bude na talíři. Až se ti to bude zdát, tak je hotovo. Nebo palačinky - to bylo mé první jídlo. A hned se mi povedlo.
Vše, co je z mlíka, je třeba neustále míchat!!
Případně lze použít i něco z prášku a doladit to skutečnými potravinami, je toho víc a má to lepší chuť.
Osobně jsem začala vařit tak, že mi mamka napsala pár jednoduchých receptů.
Vaječné chleby, segedín, plněné papriky, kynuté knedlíky, bramboračka, rizoto a pečené přírodní kotlety.
S tím jsem začala a to ostatní už jsou jen variace.
K dobrému vaření jsou třeba kvalitní suroviny a nebát se, že se něco nepovede. Když se něco pokazí, většinou se to dá nějak vylepšit nebo jenom přejmenovat.
Kuchařek sice pár mám, ale většina mě příliš nenadchla, dost často jsou tam píšou kraviny.
Hlavně moc nemluvit, nepřemýšlet a pustit se s chutí do toho Zkoušet, experimentovat, ochutnávat, těšit se z vaření a užívat si to.
Aneb jíst, meditovat … a večer milovat?
Věk: 29
Moje začátky byly takový ty klasiky - špagety s kečupem a sýrem - později jsem si upravila podle sebe - olivový olej, rajčata, jiná zeleninka, koření dle chuti a tak Pak míchaná vajíčka se solí a pepřem, pak taky později nakrájet cibuli a jarní cibulku do toho, kdo má rád tak nějakou tu uzeninu, přidat hořčici třeba a taky různě ochutit Moje první polévky - česnečka a kmínovka Jsou jednoduché… Mamka měla doma kuchařku rpo začátečníky a sama ji používá s oblibou dodnes, jsou tam i jídla, co by se Ti mohla zdát složitá, jako třeba rajská, ale ta je taky lehká a je to tam hezky napsaný Babička mě třeba naučila rychlou bábovku a rychlé koláče "na hrnky" - můžeš zkusit teda i hrníčkovou kuchařku, nemusí se nic složitě vážit a tak A jednou mi prarodiče darovali Kuchařku Ládi Hrušky), pro začátek taky dobrý, a hodně moc jednoduchý Nebo jsem objevila sešit vaření Kačera Donalda z dětsví a využila jsem jí i v dospělosti, byly tam fajn recepty, třeba ńa šmakózní tousty nebo jednoduchou pizzu, co zvládnou i děti a měla úspěch… můžeš tedy zkusit zabrousit i mezi kuchařky pro děti Uvidíš, výsledek bude fajn a na tom jídle nebude napsaný podle čeho jsi to dělala
Věk: 29
Tady jsem našla základní hrníčkovou kuchařku http://www.knihkupectvi-daniela.cz/zakladni-hrnickova-kucharka/d-203333/ a tady něco pro děti https://www.hubatacernoska.cz/kucharka-pro-male-sefkuchare-a-sefkucharky%5B1%5D?utm_source=zbozi.cz&utm_medium=cpc&utm_campaign=zbozi.cz
proc od neceho lehciho, var to na co mas chut a k tomu budes potrebovat i dalsi, lehci, veci takze se to naucis
neni se na tom ceho bat, maximalne to vyhodis do kose ale to je tak vsecko
Věk: 52
Město:Praha
Bezva je Kuchařka pro dceru
Věk: 52
Město:vlašim
Takovou jednoduchou hrníčková bábovku zvládne v dnešní době ale opravdu každá. Nejedná se ani o náročné, natož pak drahé jídlo a dokáže vykouzlit úsměv na tváři kdejakému návšětvníkovi, turistovi, nebo i nečekanému hostovi. To je pravda a já se tím řídím na vesnici už několik let, víte?
10 nejnovějších témat v kategorii:
Téma |
Odpovědí | Otevřeno |
Datum přidání (Autor) |
---|---|---|---|
Domaci jogurt | 6 | 2727x |
14.08.2021 12:06:26 (Listicka) |
Svařák s perníkovým kořením je mňamka, vaše tipy na vylepšení svařáku | 1 | 1838x |
19.11.2018 17:49:26 (Rypoušice) |
Jak uskladnit sušená rajčata - zkušenosti, rady, tipy, nápady | 3 | 2071x |
09.08.2018 12:00:33 (flodurk) |
Želatina po přípravě zapáchá | 4 | 2626x |
27.06.2018 22:44:36 (Katuší) |
Uvaření kuřecího vývaru - skoro nadlidský výkon? ;) | 4 | 2535x |
18.02.2018 15:15:58 (Rííša M.) |
Mražené maliny - jak je použít, zpracovat | 3 | 3287x |
15.12.2017 21:24:34 (TondaMalina) |
Jak upéct kuře aby mělo křupavou kůžičku - postup, návod, tipy, rady, zkušenosti | 2 | 3376x |
24.03.2017 12:11:15 (Luccy) |
Mimina v povijanu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience | 11 | 2656x |
14.11.2016 19:29:37 (faltipa) |
Jak docílit zlatavé barvy na závinu, šátečku, apod.? - zkušenosti, tipy, rady, nápady | 3 | 2448x |
28.10.2016 11:30:06 (V.V.) |
Kuře na majoránce - recept, postup, návod, suroviny, ingredience | 8 | 3430x |
08.08.2016 12:35:22 (Ebi) |