Téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)

23.11.2011 11:22
Uživatel: suril
Věk:  31
Odpovědí na téma: 11
Text: 

Dobrý den,
pokaždé když si dám v čínské restauraci něco s hovězím masem, je měkkoučké, že se rozplývá… Doma jsem to zkoušela už několikrát, ale vždycky je tvrdé jak hužva i když ho osmahnu velmi zprudka frown  
Máte někdo tip jak na to? smile

Děkuji.  

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 16658x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Jak udělat aby hovězí maso na čínu změklo
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
23.11.2011 11:35 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)
Text uživatele: 

Záleží na druhu hovězího masa. Použila bych roštěnku, nebo pravou svíčkovou. Vyjde to ale dost draho.

 
23.11.2011 12:12 Uživatel: Medvěd
Věk:  50

Město:Valašské království

5000-6000
Téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)
Text uživatele: 

Jestli to nebude tím, že v té čínské restauraci hovězí maso ani neviděli... Ale teď vážně, nejdříve do tlakového hrnce, tam to změkne a pak dodělat...

 
23.11.2011 12:36 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)
Text uživatele: 

Taky mě napadlo, že si to tam přišidí tlakáčem...

 
23.11.2011 12:42 Uživatel: Julie
Téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)
Text uživatele: 

   Já kupuji falešnou hovězí svíčkovou, kilo asi za 200Kč. Nakrájím na nudle, obalím ve škrobu a pokapu sojovou omáčkou a na cibulce orestuji v papíňáku. Až se maso zatáhne, zaleji trochou vlažné vody, okořením, zadělám papínův a nechám 20min. syčet. Pokud nemám domácí zeleninu používám Bonduelle Creatif Mexico. Jako přílohu hranolky, rejži.

 
23.11.2011 15:53 Uživatel: MitsCa
Téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)
Text uživatele: 

Jednoduchá odpověď - tlakáč.  Maso je tak měkoučké až se rozpadá.

 
24.11.2011 00:10 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)
Text uživatele: 

Mám taky radu: dát na 24 hodin nakrájené maso do mléka. Kyselina mléčná ho perfektně zkřehčí.

 
24.11.2011 02:21 Uživatel: suril
Věk:  31
Téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)
Text uživatele: 

Díky všem za rady, určitě vyzkouším!!! smile

 
26.11.2011 20:28 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)
Text uživatele: 

Tož nemáš zač. Pak dej vědět co pomohlo smile

 
15.12.2011 09:41 Uživatel: idemokolo
Téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)
Text uživatele: 

.. neviem ako ostatni cinania, ale jeden moj znamy odtial, pouziva nasledujuci postup. nakrajane meso spari ponorenim do vriacej vody,   prudko orestuje na oleji, podleje, ochuti, prida nejaky alkohol (palenku, alebo aspon vino) - vraj aby maso zmaklo, a pomerne dlho dusi...

 
17.04.2016 12:12 Uživatel: bbbbb
Věk:  42
Téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)
Text uživatele: 

Je videt, ze jste ho**o kuchari. Naucte se nejdriv varit a pak radte. Cina je minutkovy pokrm a nikdo nebude jak debil dusit hodinu v papinaku.

 
08.09.2016 23:12 Uživatel: krutejbalvan
Věk:  31

Město:děčín

Téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)
Text uživatele: 

hele já o tom přemejšlel taky dlouho jak to dělaj, a podle mě je to maso prostě naložený, to je celý, nevím co tady vymešlíte, bud rejžový víno nebo rejžovej ocet, co já vím, vyzkouším a napíšu, určitě by se dalo dělat na víně, a dusit a podobně, ale jak tu už někdo psal to neni moc minutka, takže jedinej zpusob jak docílit na panvi něčeho takhle neuvěřitelně rozlývajícího se. mimochodem toto je vzkaz tomu co by to nechal roztrhat v tlakáči. to hovězí se v dobrý kvalitní čínský restauraci tak jeměn žvejkavě rozplývá, nerozpadá se na tuhý provazy a podobně, mě přišlo že má celkově už jinou strukturu než klasické maso, takže prostě rozleptaný nějakým tím alkoholem nebo podobně… já sem taky hovno kuchař jinak bych to už věděl takhle jen hádám na základě toho že jsem to jedl a nedalo mi to spát a to by asi vysvětlovalo proč ten pán co to dusí v alkoholu dosahuje podobnejch výsledkůa to s tím mlíkem bych taky vyzkoušel, sice nevím jestli to bude fungovat, ale za zkoušku rozhodně nic nedáte, to taky vyzkoušim, coby ne, ublížit to nemuže. každopádně moje verze je ta, že to maso v nečem leží než se prožene po pánvi, toť vše… vemte si co s masem dělaj třeba ty rychlosoli a podobný srandy. klidně to muže bejt v nějaká sojovce, a pak to jenom opláchnou… co já vím… ale první bych zkusil co s tim udělá ryžovej ocet a ryžový víno, to mě docela zajímá, hlavně v tom octě to maso i pěkně dlouho vydrží, třeba čurasko se nakládá asi 14 dní nebo jak dlouho… pokud by tu chtěl něco napsat opravdovej kuchař budu rád, ale zatim mi přijde že ty ostatní nápady sou dál od pravdy než ten muj

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Tuhé hovězí maso - jak udělat aby změklo (hovězí na čínu)
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny