Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze

16.02.2013 11:30
Uživatel: megera
Věk:  50
sim1.jpg
1000-2000
Odpovědí na téma: 14
Text: 

Bojuji s nejrůznějšími nečistotami - od zvířat, našlapané nečistoty, mytí trochu hůř dostupných oken. Nábytek  otlapkaný od psa a kočky. A dnes jsem náhodou narazila v TV na mop H2O X5 Elite za 2790 Kč. Ukázky jsou samozřejmě dokonalé, ale je ten mop skutečně funkční, máte někdo osobní zkušenost a jakou?

Díky za info - i negativní reakce.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 5640x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: H2O X5 elite za 2790 Kč vaše zkušenosti
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
16.02.2013 13:38 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

S parním čističem zkušenosti mám a tak mohu říct, že kvalitní parní čistič je skutečně ohromným pomocníkem v domácnosti a hlavně dokáže čistit i to co prostě běžnými způsoby je tak zvládnout nelze.

S tímhle konkrétním zkušenost nemám a tak ho můžu posuzovat jen podle toho co jsem viděla a četla o něm.

No a jednoduše … nekoupila bych si ho. Je to pouze jednoúčelový stroj na vytírání podlah. neumí nic jiného a to je dle mého dost málo.

Navíc - tlak 2 bary je dost malý, stejně tak jako příkon 1300W a totéž platí o nádržce 4dcl.

Navíc nikde nejsou ani žádné pořádné technické informace.

Například to, že pára se někde musí tvořit a potřebuje také nějaký prostor. Pokud má nádržka jen 4dcl, tak vody se tam vejde jen něco přes 2dcl, aby se mohla pára řádně kde tvořit. Nebo je to jen nádržka na vodu a zásobník páry jinde? Případně pára rovnou odchází mopem? Tedy žádná regulace výkonu a také žádný konstantní výkon?

Zkrátka těch informací je dost málo a z toho mála co lze vyčíst, to těžko bude kvalitní stroj, který stojí za to. Mnohem více se mluví obecně o tom jak je parní čištění dobré a účinné, s čímž souhlasím. Avšak pokud se tomu věnuje mnohem více prostoru než samotné specifikaci výrobku, vypovídá to samo o sobě.

Osobně mám velký univerzální parní čistič, ano stál o dost víc, ale… tlak 4,5baru plně regulovatelný, nádržka celkem na 4 litry, z čehož voda tvoří max. 2,5 litru, zbytek je zásobník pro páru. Nástavce s možností čisti prakticky vše od podlah, přes rámy i okna, šperky, žehlička na oblečení atd. No a v neposlední řadě funguje už víc jak 13 let.

Zkrátka páru považuji na základě svých zkušeností za velmi užitečného pomocníka v domácnosti, ale zde podle mě platí koukat mnohem víc na parametry, mj. i třeba velikost nádoby…ono neustálé dolévání práci neulehčí. , ale hlavně výkon a celkovou využitelnost a víceúčelovost a pokud to shrnu tak nic do 5ti tisíc nemá vůbec význam kupovat.

 
16.02.2013 13:40 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

myslim ze to bude fungovat tak jak cokoliv z teleshopingu,   a proto to ma mozna tak cenu 790, -

 
16.02.2013 14:48 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Taky jsem viděla v Tv reklamu na tento parní mop a a si bych tento nekoupila, tyhle věci z teleshopingu ve mně nebudí důvěru.

 

 
16.02.2013 16:57 Uživatel: megera
Věk:  50
sim1.jpg
1000-2000
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Mě šlo hlavně o praktické zkušnosti s tímhle konkrétním strojem, protože MÁ kdejaké nástavce na kde co… žaluzie, textil, koberce, sanitu, trysku na obtížně dostupné prostory, na okna.   vzhledem k tomu, že s tímhle systémem nemám žádné zkušenosti, tak netuším, jaký výkon je odpovídající a jaký je málo, jak velká nádrž je vhodná, co je příliš malé a co zbytečně velké a pak tedy i těžké třeba ddo rukyy. Teorie o tom co je jaké, pokud to neznám a nepoužil jsem to v praxi jsou v tomhle případě mimo mísu. Z TV shopingu je spousta dreků k ničemu a pár věcí na něž jsou velmi dobré reference, takže nejde všechno házet do jednoho pytle, ale nechce se mi kupovat "zajíce v pytli " a už vůbec ne za tyhle peníze…

Veselko, prosím tedy z praxe - na jakou firmuse orientovat, po čem se pídit, na co si dát pozor konkrétně? Díky

 
16.02.2013 17:16 Uživatel: Trinity
1429307679_carrie-ann-mos-as-trinity-in-the-matrix-reloaded.jpg
1000-2000
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Osobní zkušenost nemám. Je to tady tento? Četla sis recenze ?

 
16.02.2013 19:53 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Ono. na rezence se nedá vždy tak úplně sázet. Četla jsem jich spoustu i na výrobky které fungovali perfektně, jen Ti dotyční lidé je neuměli používat. Takže přečíst zcela určitě ano, ale zkusit to vzít i svojí hlavou.

 

Pro Megeru: zkusím to nějak dát do nějaké rozumné formy a upřímně sama nevím v tuhle chvíli jaký konkrétní čistič bych doporučila… tedy ano, ten co mám doma, ale bohužel už se nevyrábí, firma zanikla. Takže jestli někdy odejde, taky to budu muset řešit.

 
16.02.2013 18:06 Uživatel: megera
Věk:  50
sim1.jpg
1000-2000
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

recenze jsem pročetla, ale protože vím, jak se dají také psát, sháním se po skutečně osobní zkušenosti, nelpím na tomto komkrétním, pokud mi někdo z vlastní zkušnosti doporučí jiný, vůbec nejsem proti, nicméně jde mi právě o tu osobní zkušenost, ne o domněnky, předpoklady, odhady…

 

 
16.02.2013 20:51 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Tak jsem prolezla internetem a můžu říct následující… většina parních čističů pro domácí použítí, co jsou běžně na trhu, jsou dle mého nevyhovující a to zejména ze tří základních důvodů samostatně nebo zároveň:

1) nízký tlak páry (méně než 4bary)

2) malá nádobka na vodu (často méně než 1 litr (ani 1,2l není výhra)

3) nízký průchod páry žehličky (méně než 100g)

Hledala jsem výrobek, který by uspokojil mě a očekávám od něj tedy, že jej bude možné plně využít na všechno v domácnosti i vč. žehlení, protože parní žehlení je k nezaplacení a koupit samostatnou parní žehličku v odpovídajícím výkonu, který skutečně ušetří čas a námahu, stojí prakticky totéž co parní čistič.

Našla jsem řekněme kompromisní nabídku za 6.880, - a výkonný parní čistič za 39.313, - ovšem bez žehličky, ale dobrej.

Takže abych to shrnula, na trhu jsou parní čističe které si určitě svého kupce najdou a budou sloužit ke spokojenosti…například Karcher parní čističe cca od 4.500, -, ale je to jako s autem, když budu jezdit bavorákem, tak pak už mě těžko trabant uspokojíalt.

Určitě bych vynechala extra levné přístroje, tam moc užitku nečekej. V každém případě bych na nákup nepospíchala a opravdu v klidu vybírala a porovnávalaalt.

 
16.02.2013 22:31 Uživatel: megera
Věk:  50
sim1.jpg
1000-2000
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

D9ky Veselko, nepotřebuji Bavoráka, ale nerada bych trakař smířím se s menší nádobkou, tedy menším komfortem, ale ráda bych výkon - zejména úklidový, na žehlení mašinku nepotřebuji, chci hlavně vytírat, mýt okna a sanitu… a nábytek, konkrétně umělou "ratanovou" sedačku, sem tam přejet čalounění, polštáře… žehlení a žaluzie nepotřebuji… nádobku budu raděj dolévat častěji, 36.000 za mašinku nedám… (ani nemám) takže rozumný kompromis, netrvám na ceně 2790, - klidně se budu pohybovat kolem 5000-6000 za cenu funkčnosti.

 
18.02.2013 05:53 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Veselko: to máš ten parní vynález s kachničkou? Ale to by si ho měla moooc dlouho.  

Meg: Jak moc ho chceš využívat? Třeba u nás je firma, co takéto věci půjčuje…půjčí Ti, ja Ty říkáš, Bavorák a zaplatíš kolem 200-300Kč za den.  

Naši od nich měli nedávno půjčený čistič na koberce se všema možnýma nástavcema a náplněma a platili 430, - Kč. Vyčistili jsme celý dům (maminka má koberce všude) a to jednou a ani jediná stopa po žádném z 6ti vnoučat. I v kuchyni, kde je pod jídelákem na zemi vše možné i nemožné nezůstalo nic.  

 
18.02.2013 14:47 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Ne, to je takovej docela slušnej krám. Mám tohle

Tedy ne zrovna tenhle z obrázku, ale prostě tenhle čistič. Nedám na něj po právu dopusit, jak jsem psala funguje už přes 13 let, akorát už tedy nevypadá takhle nově.

 
18.02.2013 15:00 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Nj, nevypdá nově, když Ty ho taky pořád používáš…

Tak to jsme měli jinej, byl modrej, měl černý nápis a pod nápisem byla taká kachnička, bo labuťka…nebo nějaké kudrlinky vypadající jako ptáček

Ale bohužel umřel (asi po 15ti letech)

 
18.02.2013 15:20 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Aha. tak to ne, to se omlouvám za nemístnou kritiku! Tu kachničku jsem považovala za ten malej blbec z tvshopu co se kdysi prodávala.

 
18.02.2013 18:44 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Text uživatele: 

Nemáš se zač omlouvat. Já mám pocit, že dneska jsou výrobky co kus to originál. Mám vysavač od rowenty a jsem s ním nad míru spokojená, mamce se líbil tak si (asi půl roku po mi) koupila úplně stejný a od začátku s ním má problémy

Tak to já zase nevím, že byla nějaká málá blbec kachnička. Tohle bylo velké ak vysavač co mám ted, jen to tak nehlučelo a luxusně to čistilo okna a zrcadla… ale ptz to umělo kde co a bylo to spolehlivé přestali to vyrábět

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Mop H2O X5 Elite 2790 Kč - zkušenosti, názory, reference, recenze, diskuze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny