Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze

10.11.2015 17:37
Uživatel: VAVA
Věk:  70
100-500
Odpovědí na téma: 13
Text: 

Dobrý den,

právě mě kontaktovala společnost "unnamed" s nabídkou potravinového doplňku, Omega 3.

Má stím někdo zkušenost, nebo je to tahání peněz?

Děkuji za přízpěvky

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 1683x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: omega3
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
10.11.2015 18:54 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ani kdyby to bylo zadarmo. Čti ZDE

 
10.11.2015 21:55 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Nečetl jsem odkaz čti ZDE, ale Omegu budu jíst pokud budu tady žít.  

 
11.11.2015 18:00 Uživatel: Pan Sova
Věk:  72
Sova.jpg
2000-3000
Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Milá Barčo! Tvůj odkaz jsem četl.

Nevím, na čí objednávku byla studie dělaná, je plno studií dělaných v žoldu farmaceutických firem, které nemají zájem lidi uzdravovat, ale pouze léčit.

Právě třeba tu rakovinu prostaty, čí další zdravotní problémy mohou způsobovat těžké kovy, kterými jsou již zamořena většina moří a někteří nezodpovědní výrobci nečistí rybí tuk, nebo používají tuk z ryb ze znečištěných moří.

Proto vždy hledám původ výrobků, způsob výroby a také tradici a pověst výrobce. Obecně nejméně znečištěná moře jsou severní studená moře, a tam také mají treskovité ryby, které žijí ve studených vodách, nejlepší obsah Omega-3 mastných kyselin.

I při nákupu ryb k obědu pečlivě studuji, odkud pochází, a třeba Pangásia z Vietnamu nekupuji.

Více zde:  http://www.pangasius.cz/Neplatí zde však asi úplně obvyklé pravidlo, že rybí maso rovná se zdravé maso. Jednotlivé farmy jsou neurčitého původu, a  maso se prodává především hluboce zmražené, a často ještě obsahuje nadlimitní množství vody.   Voda, ve které se ryby pěstují, může být kontaminovaná průmyslovým znečištěním, a kontroly jsou náhodné. Dá se vlastně říci, že tak jako zaplavilo český trh asijské oblečení (často pochybné kvality), tak podobně to udělal pangasius s (nejen) českým trhem mražených ryb

 
11.11.2015 18:21 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Studie o škodlivosti omega3 je dělaná na takázku farmaceutických firem? Z Penn state College of Medicine? Vždyť to je přední státní univerzita v Pensylvánii, založena v roce 1855, což je na USA pravěk. To je skoro  totéž jako obvinit Karlovku.

Studii jsem neznala, je velmi zajímavá, a za mě rozhodě dík.

Jsem sice vegan, čili losos nehrozí, jím ale dost lněného semínka, takže tohle nastuduju.

 
11.11.2015 18:38 Uživatel: Pan Sova
Věk:  72
Sova.jpg
2000-3000
Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Milá Plamínku!

Napsal jsem, že nevím na čí objednávku je studie dělaná, ona mně připadá poněkud jednostranná, protože takto lze nalézt rovněž na internetu ještě daleko více studiií, které o významu Omega-3 píší pozitivně.

Jenže u nás jsme si zvykli, že pan doktor dá prášek, nebo dva a za týden do práce, zdravvej.

Ony ani ty Omegy nejsou samospasitelné, a neřeší vše. Těch látek, které člověk musí ve stravě denně přijímat jsou stovky a lidé mají jětšinou deficit mnoha látek, nebo mají nesprávný poměr prvků, vitamínů atd. To nevyřeší jen jeden přípravek. Celá problematika výživových doplňků je mnohem složitější a na tomto prostoru to nelze obsáhnout, protože by to vydalo na dosti obsáhlou knihu.

 
12.11.2015 12:57 Uživatel: Plamínek
364.jpg
Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Víte, předtím než jsem absolvovala humanitní studia, vystudovala jsem VŠ chemického zaměření, ačkoliv ne potravinářskou. A vzhledem k tomu, že máme v rodině Leydenskou mutaci, moje znalosti a další získávané informace celkem přišly vhod. Nikde ve svém přípěvku neuvádím, že omegy vše vyřeší a to, že je potřeba přijímat řadu různých látek, je fakt známý. Jinak děkuji.

 
10.11.2015 20:37 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

 Já, papám Omega 3, několik let. Dělám to pro své zdraví. Vyléčil jsem si  díky Omegám vysoký krevní tlak.  Neberu žádné tabletky na vysoký tlak 6 roků. Nikdo ze mě, netahá peníze. Kupuji si Omegu 3 od firmy Generica  v lékárně, kde jsem je jich naučil mít k mání.  Omega 3 budu papat, pokud tady budu na MS do sta let. Omega 3 prospívá k pružnosti cévních stěn.

Více k tomuto tématu může napsat jenom pán Sova a nebo Avatárek.

 

 

 
11.11.2015 04:06 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Nic Ti Pluto nebrání, víra také léčí. ale odpovídala VAVĚ a ta nepíše nic o tom, že žádala odpovědi pouze od Tebou vyvolených. Tvá odpověď mi přijde nabubřelá a nafoukaná svou domněnkou jediné správnosti, navíc ji směruješ k někomu, kdo se na nic neptal.

 

P. S. To není nic proti Omega kyselinám, ale proti jejich užívání v kapslích, jestliže je můžeme získat  vyváženou zdravou stravou.

Mimochodem, vysoký tlak nemám a o své cévy se taky nebojím, protože jím např. česnek. A tak bychom mohli pokračovat …

 
11.11.2015 16:09 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ano. Víra také léčí. Svatá pravda, Barčo. Česnek je také velice dobrý a zdravý.  

 
11.11.2015 17:37 Uživatel: VAVA
Věk:  70
100-500
Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

no, přestřelku jsem nečekala, chtěla jsem názor

 
11.11.2015 20:51 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Co je přestřelka, Vavo, na MS? Ďakujem za odpoveď.  

 
11.11.2015 17:38 Uživatel: Pan Sova
Věk:  72
Sova.jpg
2000-3000
Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Co se týče omega-3 mastných kyselin, neměli o nich moji rodiče ani dědečkové a babičky ani páru a přesto všichni věděli, že dětem a nemocným nebo oslabeným lidem i zvířatům, je dobré podávat rybí tuk, dokonce si vzpomínám, že ještě začátkem padesátých let se rybí tuk podával dětem ve školách, jedna polévková lžíce denně. A právě v rybím tuku ze severských ryb je nejvíce těch Omega-3 mastných kyselin. Pak se s tím přestalo, lékaři přestali rybí tuk doporučovat. Spolu se snižováním kvality zemědělských produktů v důsledku „intenzifikace zemědělské výroby“ je to jedna z příčin, že koncem padesátých let nastala exploze takzvaných civilizačních chorob.

Omega-3 mastné kyseliny (nejdůležitější EPA a DHA) jsou esenciální mastné kyseliny. Jsou nezbytné pro lidské zdraví, ale tělo si je nedokáže vytvořit - musí být přijaty stravou. Jsou obsaženy ve větším množství zejména v tučných rybách, jako je losos, tuňák, halibut, sardinky, makrely a ořeších a také třeba ve lněných semínkách. Takže pokud máme dostatečnou spotřebu ryb, jako třeba lidé jedí v přímořských státech, není třeba Omegy-3 doplňovat.

Omega-3 mastné kyseliny mají klíčový význam pro správnou činnost mozku, stejně jako pro správný růst a vývoj. Snižují riziko kardiovaskulárních chorob, protože prokazatelně zlepšují pružnost cévních stěn. Vědci prokázali, že omega-3 mastné kyseliny mají protizánětlivé účinky a mohou snižovat riziko vzniku chronických chorob, jako jsou artritidy a zhoubné nádory.

V mozku je vysoká koncentrace Omega-3 mastných kyselin a zdají se nezbytné pro poznávací funkce jako je paměť a výkonnost mozku,   také mají vliv i na chování. Je faktem, že pokud děti během těhotenství nemají od matky dostatečný přísun omega-3 mastných kyselin, mají zvýšené riziko nervových a očních komplikací po narození. Rovněž u hyperaktivních dětí byla zjištěna nižší hladina omega-3 MK v krvi.

Příznaky nedostatku omega-3 mastných kyselin zahrnují únavu, špatnou paměť, suchou kůži, srdeční problémy, změny nálady, deprese.

Naše strava obsahuje nadbytek omega-6 mastných kyselin, z nichž některé provokují vznik zánětů, naopak omega-3 mastné kyseliny mají protizánětlivý účinek. Poměr omega-6/omega-3 mastných kyselin je v naší stravě přibližně 20:1, optimální poměr je asi 2:1. Je tedy jasné, že tento nepoměr se podílí na rozvoji civilizačních chorob v posledních desetiletích, jako jsou nemoci srdce a cév, autoimunní choroby, artritidy, alergie, zhoubné nádory apod. Většina omega-6 MK stimuluje zánětlivé reakce. Při podávání omega-3 MK se hladina zánětlivých markerů jako např. CRP, TNF-alfa v krvi snižuje. (Warner, 2005)

Z toho plyne jediné: kdo přijímá ve stravě dostatek Omega-3 mastných kyselin, šťastný to člověk.

Kdo jich nemá dostatek, nebo nevhodným složením tuků ve stravě si vytváří nesprávný poměr Omega-3 a Omega-6, případně Omega-9 mastných kyselin, ten by s tím měl něco dělat je to jeho zdraví a jeho volba. Těm Omegám je to jedno, ony fungují bez ohledu na to jestli tomu lidi věří nebo nevěří.

V jedné kapsli výživového doplňku Omega-3 mastných kyselin by měl být obsah EPA 180 mg a DHA 120 mg, v 1000 mg rybího oleje. Pokud se cena jedné kapsle pohybuje okolo 2, - Kč/ ks je to cena běžná.

 

Důležité je, aby rybí olej pocházel ze severských ryb nejlépe treskovitých a aby byl kontrolován obsah těžkých kovů.

 
08.01.2016 04:33 Uživatel: jiri tollrian.st
Věk:  7

Město:mohelnice

Téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Zdravím uživatelr F- a kratce a jednoznačně se hlásim s kladným nazorem a z vlastních poznatků k předchozím člankem¨!

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Omega3 doplněk stravy od firmy Unnamed - zkušenosti, diskuze, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny