Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze

12.01.2017 15:16
Uživatel: Boubelka21
0-100
Odpovědí na téma: 13
Text: 

Dostala jsem se do takové zcela zapeklité situace. Po letech jsme se rozešli s přítelem a nakolik jsme cca poslední rok společně bydleli (pronájem), který jsme společně zařizovali a v bytě zůstávám já, musím se s přítelem nějak finančně vypořádat. Celkově jsme se dohodli na částce 70 000 kč. Tolik samozřejmě momentálně nemám k dispozici, chtěla jsem, že bych mu to měsíčně postupně v průběhu roku splácela. Samozřejmě o takovém řešení nechce ani slyšet, chce celou částku najednou, až nemusíme být ještě v kontaktně a zbytečně to všechno prodlužovat. V tomto má pravdu a ani se mu nedivím, že to tak chce-přeci jen iniciátorem rozchodu jsem byla já a on s tím nebyl zrovna ztotožněn. Nezůstane mi tedy asi nic jiného než si na to všechno půjčit a měsíčně tedy splácet půjčku. Dívala jsem se na srovnávač na Internetu ty nabídky jsou opravdu všelijaké, některé výhodné více, jiné méně, nevím na základě čeho se rozhodnout, samozřejmě, že se dívám především na celkovou míru proplacení, ale zároveň bych ráda vybrala seriózní společnost, abych se vyhnula případným problémům. Které z těchto společností mohu považovat za seriózní?

Odkud jste měli půjčku vy, případně, kterou společnost byste si na mém místě vybrali?

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 1054x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: odkud půjčku?
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
12.01.2017 17:39 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Pokud jsi v takovéhle situaci, podle mě je řešení jednoduché a racionální.  

Chcete se vypořádat, to je v pořádku a i chápu, že to chcete mít, co nejdřív za sebou, nicméně nevidím jediný důvod, proč by sis proto měla půjčovat peníze a zbytečně se zadlužovat.

 

Obvykle nebývám tak tvrdá, ale v tomhle případě bych udělala vyjímku a příteli prostě řekla, že celou částku nemám a buď se spokojí se splátkami (samozřejmě rozumnými pro oba) a nebo prostě nebude žádné vyrovnání.

Nemáš důvod se uvazovat k půjčce.

 
12.01.2017 18:15 Uživatel: Máša
Věk:  33
1451916129_ma.jpg
1000-2000
Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Jen jestli to není připravené na reklamu pro nějakou společnost.

 

Jinak souhlasím…

 
12.01.2017 19:28 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Rozhodně to k té reklamě má nakročeno, o tom žádná.

 
12.01.2017 18:09 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Žádná půjčka, dobrá půjčka Takže asi tak

 
12.01.2017 18:16 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
4000-5000
Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Nebrala bych si žádnou půjčku, a už vůbec ne nebankovní.

Tak když jste byt zařizovali společně, tak ať si přítel odveze to, co koupil on, a je to, ne?  

P. S. Ty srovnávače jsou k ničemu, ceny úroků jsou tam uváděny od x %, výsledná přeplacená částka je nakonec úplně jiná a navíc, dávat nějaké nebankovní společnosti své osobní údaje není bezpečné + některé nebank. společnosti vlastní cizinci, což může být v případě sporu velký problém.

 
12.01.2017 20:20 Uživatel: Listicka
1533931136_listicka_v_trave.png
2000-3000
Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Preci nemusite byt v kontaktu, pokud mu budes kazdy mesic poukazovat z uctu penize!
Pujcku si radeji zadnou neber!!

 
13.01.2017 10:48 Uživatel: Boubelka21
0-100
Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Ono je to takové trošku komplikované dámy, trvalo mi dlouho dokud jsem otevřela oči a pochopila, co je zač … za tu dobu se mu podařilo mi úplně pošľapať sebevědomí a naučit se se mnou manipulovat a vždy vše musí být po jeho … o splátkách nechce ani slyšet k věcem, co kupoval on se vyjádřil asi takovým stylem, že ty krámy jsou mu na 2 věci, ještě mě napadlo prodat ty věci, co kupoval a ty peníze mu nechat, jen pak zas mi bude chybět hodně zařízení v bytě. Opravdu nevím co mám dělat … jsem ráda, že jsem konečně nabrala alespoň odvahu posunout se dál a rozejít se s ním i když on stále jaksi počítá s variantou, že to nedokážu, tedy alespoň takový pocit mám z něj a proto se podle mě i snaží mi dělat takové peklo teď, aby mi dokázal že bez něj jsem nula a bez něj to nezvládnu …

 
13.01.2017 11:10 Uživatel: Barča
1520366479_lvice.png
Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Píšeš, že OPRAVDU NEVÍŠ CO MÁŠ DĚLAT.

Radu jsi dostala a já nechápu, co tady řešíš. Vztahový problém jsi už vyřešila, finanční vyřešíš splátkami a hotovo. S čím on počítá, nebo nepočítá, co chce a nechce, to tě vůbec nemusí zajímat. Peklo si děláš sama.

 
13.01.2017 14:55 Uživatel: Veselka
Věk:  34
Sweete.gif
3000-4000
Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Jak píše Barča, odpovědi si dostala a řešení je jednoduché, už není o čem přemýšlet.

Je to jeho problém, jak se s tím vyrovná, ne Tvůj.

Opravdu si to komplikované děláš jen Ty sama.

 
13.01.2017 16:41 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

pokud uz bych musel tak asi airbank

 

akrat bych si od nej nechal podepsat ze jsme se domluvili na tech 70 a vymenil si zamky

 
02.02.2017 06:53 Uživatel: Mgr.Lenka
Věk:  45

Město:Praha5

Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Tak jestli potřebuješ půjčit 700.000kc, tak mi zavolejte na tel. xxxxxxxxx

MojeStarosti.cz je primárně diskuzní web a inzerce zde by měla být výjimečná. Prosím pro Váš účel využívejte inzertní weby jako např.

 

 

 
28.03.2017 08:01 Uživatel: Hanička
Věk:  30
Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

Doufám, že si to nějak rozumně vyřešila a tu půjčku sis nebrala! Já jsem si brala jednou v životě půjčku, ale byl to pro mě strašný stres každý měsíc, dokud jsem ji nevyplatila, že jestli přežiju s financemi a budu mít na splácení, již bych do něčeho takového nešla, kdyby to nebylo opravdu životně důležité.


Nedovolená reklama ve webu, porušení pravidel webu - bod č. 1.
Kontaktní údaje (odkaz) by by mohly zvýhodňovat jednu firmu/poskytovatele služby proti jiným a z toho důvodu byly smazány správcem webu.
Děkujeme za pochopení.

 
28.03.2017 12:39 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Text uživatele: 

 

Dovoluji si upozornit, že v jednom tématu lze psát reakce pouze pod jednou přezdívkou z jednoho počítače. V opačném případě jsou porušena pravidla webu bod č. 5.

 

Přezdívky:

  • Boubelka21
  • Hanička

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Odkud si vzít půjčku - zkušenosti, diskuze, názory, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny