Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory

07.06.2017 14:12
Uživatel: MartinPik
Věk:  36
Odpovědí na téma: 15
Text: 

Zdravím,

chtěl bych se zeptat jestli jste si někdo nechával poradit se zařízením hypotéky. Jelikož se ženou nemáme takový vklad v hotovosti aby nám jí dali, tak s tím teď docela bojujeme. Známý mi říkal, že lepší variatna bude když to nechám na někom kdo tomu rozumí a doporučil mi právě partners. Žena čeká miminko a nechci na ní vyvíjet nějaký tlak a už vůbec ne stres kvůli hypotéce, to jsem si řekl, že raději počkáme ještě nějakou dobu, ale vím, že se v podstatě nic nezmění. Osobní zkušenost žádnou nemám, tak bych chtěl slyšet názor i někoho jiného.

Budu rád za každou odpověd.

To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 945x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Zkušenosti s partners
Váš e-mail: 
Toto téma je uzamčené administrátorem a proto není možné vkládat komentáře.
Pokud chcete, můžete vložit nové téma zde.

Reakce čtenářů

 
08.06.2017 09:36 Uživatel: Marlup
Věk:  30

Město:Záhořany

Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Já přímo s firmou partners osobní zkušenost nemám, ale vím, že soused řešil přes ně hypotéku na rekonstrukci baráku, který zdělil po dědečkovi. A jelikož z toho mají teď chalupu kompletně novou tak si myslím, že to proběhlo vše v pořádku.

 
08.06.2017 10:15 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  41

Město:Praha

500-1000
Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Jestli si zajišťovat hypotéku sám nebo přes finančního poradce záleží na schopnostech daného jedince. Pokud někdo vůbec neumí vyjednávat s bankami, tak je lepší si poradce vzít, obvykle je schopen vyjednat o něco lepší podmínky. Na druhou stranu banka ho musí zaplatit (provizí z úrokové sazby), takže je limitována tím, kam až může při případné slevě jít. Člověk, který tak bude vyjednávat sám, tak má teoreticky šanci si vyjednat ještě o něco lepší podmínky. Záleží ale hodně na tom, na koho v bance narazí, někdo je ochoten k jednání, někdo méně.

Různých fiančně poradenských firem jsou mraky, Partners patří mezi větší z nich. Vznikli před pár lety oddělením třetiny prodejní struktury OVB po průšvihu s podvodnými fondy Helvag (po pošramocení pověsti OVB se zkrátka značná část lidí rozhodla, že pod novou značkou se jim bude podnikat snáze). Prostě je to finančně poradenská firma, jako jakákoliv jiná, ani lepší ani horší než OVB. Co se jim ale musí nechat, tak je marketing. Ten mají dokonalý, když něco o finančních produktech píšou na iDnesu, tak se tam vždy vyjadřuje někdo z Partners, mají dokonale zpracovaný monitoring tisku, jak o nich někde vyjde článek, okamžitě to ví a reagují, tzv. krizový management mají zpracovaný naprosto dokonale. Kdyby to byla reklamní agentura, tak bych je každému doporučil. Obchodně to už taková sláva není, při expanzi v Polsku doslova prodělali kalhoty, ale důležité je, že i takto velké ztráty ustáli a nezkrachovali.

Každopádně spěchej, podmínky pro hypotéky se zpřísňují a další zpřísnění ČNB připravuje.

 
09.06.2017 11:38 Uživatel: Richard J.
Věk:  41
Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Souhlasím s Patrikem. Pokud tomu někdo nerozumí, tak je podle mě určitě lepší si toho poradce vzít, myslím si, že taky hodně záleží na jakého poradce narazíte, člověk sám by si to určitě zvládnul zařídit ale dá to hodně práce. Osobní zkušenosti s partners ale přímo nemám, já si finance spravuju sám.

 
12.06.2017 15:40 Uživatel: Aleš
Věk:  37

Město:Louny

Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

My jsme byly u partners cca před 3roky právě kvůli hypotéce, a je pravda, že nám docela otevřel oči. Řekl nám, že ted momentálně z příjmu které máme se můžeme docela slušně vyždímat a budeme spíš po finanční stránce přežívat než si života užívat. Udělali jsme to, že jsem si půl roku dávali stranou tu částku, kterou bychom dávali měsíčně na hypotéku a po půl roce jsme měli schůzku abychom si řekli jak jsme to zvládli a upřímně? Jsem rád, že jsme si počkali, za ty dva roky jsme si našetřili hezké peníze, kterými bychom sice hypotéku neutáhli, ale měli jsme na rekontrukci bytu, kterou jsme si ted mohli dovolit. A protože jsem změnil zaměstnání, tak se nám vyplatilo na hypotéku počkat.

 
15.06.2017 10:17 Uživatel: LubošSemík
Věk:  44

Město:Benešov

Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Taky jsem na to šli tak, že jsem si peníze dávali stranou a zkoušeli jsem jestli by jsme to zvládli kdybchom tu hypotéku platili a podle mě to je docela otevíračka očí když si všimneš třeba po 3 měsících, že do těch odložených peněz potřebuješ sáhnout protože se ti doma něco pokazilo, jako nám třeba lednička…

 
16.06.2017 13:27 Uživatel: VlaďkaMladá
Věk:  29
Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Určitě je dobrý dát třeba na doporučení nebo zkušenost někoho známého jestli máš. Já jsem to takhle řešila přes zetáka. Ale jestli nikdo takový v okolí není, tak bych se nebála kontaktovat přímo samotnou pobočku partners. Já jsem s naším pánem moc spokojená. Vyřešil už docela dost kauz, který nebyly jen tak a zařídit nám výhodnou hypotéku pro něj bylo podle mě jak prd, ale je pravda, že jsme měli s manželem už docela velký vklad, takže o to snažší to bylo, šli jsme do ní taky teprve nedávno a možná je lepší si pospíšit, protože buh ví jak to ještě bude vypadat.  

 
19.06.2017 09:37 Uživatel: MartyLoch
Věk:  29
Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Ono je to vždycky jednodušší když máte nějaký vklad, který můžete poskytnout při zařizování hypotéky. Nechci nic svádět na věk, že jsem mladý nebo tak, ale pro mě není jednoduchý ušetřit takové množství pěnez aby mi pak nějaká banka poskytla hypotéku : /

 
21.06.2017 13:33 Uživatel: Dlouhatan2
Věk:  37

Město:Praha

0-100
Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Od toho je právě dobrý si začít spořit něco už za mlada. Já jsem nad tímhle taky nepřemýšlel vůbec, což je chyba. Já jsem s partners začal spolupracovat někdy před 5 lety, a právě je to dobrý v tom, že ten tvůj člověk ti udělá finanční plán, kde se prostě vždycky dá minimálně házet něco bokem a když to máš na správným místě tak to máš jako dobrou investici. Protože jak píšeš nejde jít třeba do hypotéky ve 30 letech když nemáš nic, ani žádný stavební spoření co by si mohl dát jako vklad, bez kterýho to ted stejně nepůjde, to jsou pak jen samý půjčky a krásně budeš splácet celej život což je strašný prostě. Je prostě dobrý nad tímhle přemýšlet co nejdřív.

 
22.06.2017 06:16 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  41

Město:Praha

500-1000
Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Jak jsem psal výše - Partners se nijak neliší od ostatních společností, jako je ZFP, OVB, AWD a další. Holt si člověk musí uvědomit, co je mu nabízeno a jaký to na něj bude mít dopad. Pokud chce hypotéku a finanční poradce mu nabídne dlouhodobý rezervotvorný produkt a ještě třeba s předplacenými náklady (investiční životní pojištění, investiční plány), tak by si měl uvědomit, že mu jde především o provizi (až první dva roky mu jdou do kapsy).

Záleží i na rizikovém profilu klienta, někdo si rád zariskuje (třeba banka mi nyní poslala nabídku na cenné papíry s úrokem přes 7 %, ale s rizikem, že v případě určitých událostí na trhu nebude vyplacena ani jistina), někdo se raději drží při zemi a peníze dá na spořicí účet. A ani o jednom se nedá říct, že jedná vyloženě špatně. Samozřejmě druhou variantu finanční poradce nedoporučí (maximálně tak Partners doporučí produkty Unicredit), protože z toho nemá provizi.

 
22.06.2017 06:11 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  41

Město:Praha

500-1000
Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Ne nadarmo se říká, že "halíře dělají talíře". Ty velké peníze začínají u těch malých. Člověk by byl až překvapen, kolik peněz lze ušetřit drobnou změnou chování. Začíná to bankovními účty (za ten může člověk za měsíc zaplatit až 200 Kč, nebo taky nic a některé dokonce umí "vydělávat" - např. Poštovní spořitelna platí až 30 Kč měsíčně za nastavení trvalých příkazů, prostě stačí nastavit 3 trvaláky na 1 haléř s denní periodou a každý měsíc je 30 Kč "doma". Některé bankovní účty poskytují další výhody, jako cestovní pojištění zdarma, slevy ve vybraných obchodech, některé banky pořádají pro klienty různé akce, atd), přes dodavatele energií a končí to "zbytečnými nákupy" - je to sice hodně velká zkratka, ale jeden australský milionář to vyjádřil jako "

Nekupujte si avokádové toasty a budete mít na hypotéku. "

 http://www.reflex.cz/clanek/zpravy/79508/nekupujte-si-avokadove-toasty-a-budete-mit-na-hypoteku-australsky-milionar-rozlitil-zoufale-mlade-lidi.html

Mám v práci kolegy, co skuhrají, jak mají málo peněz, ale jsou schopni o víkendu nechat 2 tisíce v hospodě. Člověk prostě nemůže mít všechno.

 

Základem je tak změnit svůj vztah k penězům, vidět za těmi malými ty velké. Prostě nemávnout nad nějakou zbytečnou stovkou "to nestojí za to", ale naopak přemýšlet, kde ještě by se dalo ušetřit.

 

Druhá cesta (píši druhá, byť se navzájem nevylučují) je zvýšení příjmů. Snažit se hledat možnosti, když to nejde v současném zaměstnání, zkusit to v jiném, aktuálně je velmi přiznivá doba na změnu zaměstnání. Zkusit si zvýšit kvalifikaci, místo večerního koukání na televizi se třeba učit jazyk (ať už "lidský" nebo programovací).

 

Nic není v životě zadarmo. Něco málo může přinést i samotné zacházení s úsporami, ale aktuálně to není nic zajímavého, pokud člověk nechce podstoupit nadměrné riziko - bohužel mám v mém okolí lidi, kteří uvěřili finančním poradcům a přišli o značnou část celoživotních úspor, ať už to byl vyloženě podvod (viz Helvag výše), nebo jen pokles hodnoty vybraného fondu - viz třeba tento článek http://www.vorisek.cz/_text.php?clanek=83) - mimochodem Pioneer fondy prodává třeba zmíněná společnost Partners dodnes.

 
27.06.2017 11:12 Uživatel: Jan33
Věk:  38

Město:Praha

Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

V nějakém bodě s vámi i souhlasím, dnešní mládež si svojí budoucnost projídají a nemyslí na zadní vrátka. Podle mě jen někdo z mála takhle uvažuje, ale měli by vědět, že na tom nechat si poradit není nic.

 
27.06.2017 11:32 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  41

Město:Praha

500-1000
Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 


Zásadní je změnit svůj vztah k penězům a snažit se dosáhnout alespoň minimální finanční gramotnosti. Protože jinak nemá smysl si nechat radit, protože nebudu schopen rozlišit, jestli ta rada je dobrá, nebo špatná. Jestli mě finanční poradce nechce jen uvrtat do nějakého produktu, který pro něj bude znamenat provizi a pro mne jen náklady.

Absence kritického myšlení je, dle mého názoru, největší problém lidské společnosti (a ne jen mladých). Lidé raději tupě převezmou, co se říká v televizi, píše v novinách, nebo co jim natlačí obratný manipulátor (a platí to nejen v penězích, ale třeba i v politice). "Myšlení bolí", je mnohem snazší přijmout už hotový názor od někoho jiného - a v tom vidím největší nebezpeční finančního poradenství.

Lidská hloupost a lidská chamtivost jsou nejlepší výrobní prostředky. Lidi se vůbec nediví, když jim finanční poradce namodeluje 8 % zhodnocení na jejich investičním životní pojištění a vůbec jim nedojde, že je to nereálné. A nedokážou si spočítat, že (v důsledku vysokých počátečních nákladů) i malý pokles ve zhodnocení znamená velmi výrazný pokles na konci vyplácené částky (mimo jiné i v důsledku složeného úročení). A že se úplně snadno může stát, že nejen, že za 20 let nebudou mít žádné zhodnocení, ale že nedostanou ani sumu toho, co tam vložili (a že hodnota těch peněz za 20 let bude úplně jinde). A tak si lidi uzavírají smlouvy na 20, 30, 40 let a až peníze dostanou, spláčou nad vejdělkem, protože z původního cílem "zabezpečení na důchod" uhradí fakturu za jednu topnou sezonu.

 
07.07.2017 11:32 Uživatel: Vojty22
Věk:  36

Město:Praha

Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Neobjektivní názor, smazáno správcem webu.  

 
07.07.2017 19:06 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Dovoluji si upozornit, že v jednom tématu lze psát reakce pouze pod jednou přezdívkou z jednoho počítače. V opačném případě jsou porušena pravidla webu bod č. 5.


Přezdívky:

  • Jan33
  • Vojty22

 
07.07.2017 19:07 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Hypotéka od Partners - zkušenosti, diskuze, reference, recenze, názory
Text uživatele: 

Z důvodu počínající neobjektivnosti odpovědí v tématu bylo téma pro další diskuzi uzavřeno.  

Děkuji za pochopení.  


10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny