Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači

12.07.2011 11:57
Uživatel: Žaneta
Věk:  28
Odpovědí na téma: 31
Text: 

Dobrý den, dámy,

moc bych chtěl slyšet váš názor, co byste si raději pořídili do domácnosti, jestli robotický vysavač nebo centrální vysavače (viz odkaz). Jen prosím vynechme cenu. Vím, že centrál je cenově někde jinde. Provádíme rekonstrukci domu a řešíme jestli při této příležitosti pořídit jeden z těchto přístrojů. Manžel by rád robotický, protože je to takový hračičkář a myslí si, že udělá všechnu práci sám. Já bych raději centrální. Měla jsem možnost to vyzkoušet u kamarádky a hrozně se mi to líbí. Jelikož jsem přesvědčená, že robotický vysavače 100% neodvede takovou práci jako člověk.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 7162x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Centrální vysavač - názory, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
12.07.2011 12:21 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Pardon, ale trošku mi to zavání reklamou a z toho důvodu jsem změnil odkaz z komerčních stránek na odkaz na video, kde se o centrálních vysavačích mluví (je to jiná firma, nekomerční video jsem bohužel nenašel). Pokud nezastupujete firmu, která prodává centrální vysavače, bude Vám to jistě úplně jedno - zajímá Vás jen názor na centrální vysavače (že?). 

 
15.09.2014 12:52 Uživatel: Roman Horníček
0-100
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

UVC jsou vlastně takové lampičky, kterýma sse svítí na problematické místo

 
12.07.2011 12:35 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Můj názor je, že je to skvělá věc. Nikdy jsem o centrálních vysavačích neslyšel, moc se mi to líbí.
Je to určitě super věc a kdybych to už měl v domě nainstalované, tak bych to určitě používal (hodně mne nadchla ta díra dole v lince, ke které se smetákem jen nahrne špína a ono to samo odsaje smile ). 

Říkáte, že máme ignorovat cenu, ale rozvody trubek ve zdech + samotná jednotka + příslušenství - nevím přesně, jaká by byla cena, ale myslím si, že to bude v desítkách tisíc korun. My jsme kupovali čistič koberců + vasavač + vysavač vody za cca. 4000 Kč. Sice se musí "přenášet mezi místnostmi", ale pokud bych ušetřil desítky tisíc, tak klidně přenášet budu smile (ty desítky tisíc totiž pak můžu investovat někam jinam ve stavbě). 

Myslím si spíš, že měl obchodní zástupce kontaktovat lidi, kteří stavějí baráky, protože málokdo si nechá "rozbourat" stěny již postaveného domu s omítnutými a krásně rovnými stěnami jen kvůli tomu, aby do nich nainstaloval trubky na odsávání.
 
Takže pokud bych stavěl, přemýšlel bych o tom (stále ale nevím tu cenu celého komplexu), pokud bych měl starý rodinný dům nebo byt, nechal bych si vysavač na čištění koberců a odsávání, který mám teď (Zelmer Vodník). Nevýhodou našeho vysavače (a asi výhodou centrálního vysavače) je, že náš vysavač je extrémně hlučný, takže když s ním vysáváme, mám většinou ucpávky v uších (hluk vysavače bytostně nesnáším). 
Podle mě je to taková machrovinka, ale je to další způsob jak si ještě více ulehčit náš už tak dost ulehčený život (vzpomeňme na to, jak se kdysi pralo na valše, dneska už se pere samo, nádobí se umývá samo, robot všechno semele, robotický vysavač za nás uklidí, děti nám pohlídají ve školce, každý máme auto ... sic si pořád stěžujeme, špatně se nemáme Pohodový ). 

 
12.07.2011 12:49 Uživatel: jancaho
Věk:  30
500-1000
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Když jsme začínali stavět, taky jsme to chvilku řešili. Vyhrála klasika. To s tou linkou je super, ale  centrální  vysavač mi připadá, že zabere spoustu místa- ta centrála, dlouhé hadice.  A ta cena.... Klasický je taky výborná hračka pro děti. Zrovna dnes jsem vysávala 1 místnost skoro hodinu Smějící se.  Malá se povozila, a ta úžasná tlačítka...

 
12.07.2011 14:13 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Vtipný smile Njn, děti.

A kolik teda stojí takový centrální vysavač? Vůbec nemám představu, ale tuším, že by se to mohlo pohybovat někde mezi 50-100 tisíci?

 
01.04.2014 10:29 Uživatel: HAH
Věk:  49
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Robotický vysavač může pomoci při zametání hladké podlahy. Klasický vysavač vysaje koberce do hloubky a umožní i vysávání prachu na nábytku, za nábytkem, nebo třeba i auta.  Centrální vysavač navíc nevíří prach, protože po přefiltrování vyfoukne vzduch mimo dům! Cena za kompletní systém je mezi 30 - 40 tis korun. Záruka 5 - 25 let podle typu a výrobce. Můžu jen doporučit!!

 
12.07.2011 17:14 Uživatel: Smějící se Jack
Věk:  25
500-1000
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Ani centrální (vysoká cena), ani robotický (malá účinnost), ale klasický vysavač (dobrá cena i účinnost).

 
15.07.2011 03:39 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Ten robotický vysavač uklízí nepoctivě, nechce vozit děti, nechápe tkaničky od bot takže se snaží sežrat celou botu - mimo jiné nemá "odpovědný" smysl a žere kousky stavebnice,figurky ze hry, psí granulky odložené na později, ztracené naušnice... .
Mám klasický vysavač co umí uklizet i vodu, jako "uklízečku" u kuchyňské linky mám jorkšírku a jsem spokojená. 

 
16.07.2011 01:06 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Smějící se Smějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící se

Smějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící se

Smějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící seSmějící se

 
16.07.2011 12:40 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

To jsem netušila, že je moje domácnost tak vtipná Usmívající se

 
17.10.2013 18:44 Uživatel: Leňa
Věk:  45
1058[1].jpg
1000-2000
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Avatárek se asi smál tomu, že bys všechny ty drobnosti nechala ležet na zemi i přesto, že se bude vysávat (úpl. teď jedno, jakým vysavačem). Se asp. domnívám, že takhle to myslel. A ani já si nebyla hned jistá, jestli jsi to nenapsala jen ze srandy (neee, nic ve zlým!  alt ).

 
20.10.2013 10:56 Uživatel: Beu_Pet
Věk:  32

Město:Hradec Králové

WeeMee-net.jpg
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

To nenechávám ležet, to děti i psiny stačí roznášet než vysavač dojde z jednoho konce pokoje na druhou

 
17.10.2013 18:20 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

 

O centrálním vysavači  nejvíc napovídají prodejci a po nich papouškují ti, co systém nemají. Je to skutečně vynikající nápad a funguje ve světě víc než padesát let. Je pravda, že provádět instalaci v hotovém domě je sebevražda prachem a skonání v binci za velké peníze. Ovšem nemusí to tak být. Pokud je stavba v hrubém provedení, tedy ještě není obydlená, určitě se vyplatí systém instalovat. Vůbec není třeba koupit pohonnou jednotku za 26 a více tis. Kč. Už v několika systémech jsem použil levný průmyslový vysavač z nerezu za 1290 Kč s objemem nádoby 30 litrů. Ten nejstarší pracuje bez údržby 12 let. Komu se levná nabídka nelíbí, může si objednat jednotku Elektrolux, výroba Čína, 520 USD i s dopravou. Originální jednotka je vhodná do budov, kde délka potrubí jsou stovky metrů. Na to samozřejmě levný vysavač nestačí, na rodinný domek s přehledem. Originální kanadské trubky jsou mimořádně nekvalitní a pevností se podobají kelímku od jogurtu, přitom jsou drahé a primitivně se spojují lepením. České hlavy používají  odpadní trubky šedé DN 50, typu HT, které jsou nezničitelné, spojují se jako dětská stavebnice a jsou dokonale těsné. Aby se nemusely dělat hluboké drážky do stěn, trubky se vedou v rohu a zakryjí se sádrokartonem. Musíte koupit pouze zásuvky á 390 Kč, 10m kompletní hadici á 1900 Kč, držák hadice za stovku a spínací jednotku s jedním relé pořídíte za 200. Pro běžný domek stačí jedna zásuvka na každé podlaží, protože s desetimetrovou hadicí se dostanete všude. Štěrbinová klapka, jak se líbí doktorovi, je asi za 1200 Kč, ale zdaleka není tak účinná, jak se povídá. Binec do ní musíte přímo namést. Zásuvky se montují obráceně než jak je vidět na záběrech HUSKY, protože pak jedním prstem odklopíte víčko a tou samou rukou elegantně zasunete hadici.

Hlavní výhody systému:

- naprostá bezprašnost a absence vysavačového smradu

- bezkonkurenční vysávání schodišť, což s klasickým vysavačem nezvládnete

- malá režie (papírový skládaný filtr za 300 Kč vydrží minimálně čtyři roky, žádné drahé pytlíky se nepoužívají)

- je zvlášť vhodný tam, kde žijí srstnatá zvířata

 

Na závěr: žádný superdrahý vysavač nesnese srovnání s centrálním systémem a robotická hračka na baterky v žádném případě.

Jakékoli dotazy rád zodpovím

 
01.04.2014 10:38 Uživatel: HAH
Věk:  49
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Pane, ty kanadské trubky mají vnitřní úpravu zabraňující usazování nečistot a vyrábějí se desítky let. Cena za metr je 59 Kč a v domě bývá tak 25m. Myslím, že dělat pokusy s HT DIN 50 a pak znovu sekat do zdi, když se v koleni vytvoří betonová vrstvička díky elektrostatickému náboji je drahý špás, který ušetřených 200Kč v rozdílu ceny asi nevyrovná. Český člověk rád nachází všechna možná řešení, ale tady to není na místě!!!

 
06.07.2014 17:04 Uživatel: Put
Věk:  35
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Co jsem viděl u souseda Electrolux tak ten určitě nebyl z číny. Používat HT potrubí je pěkná kravina. HT je potrubí na gravitační kanalizaci. Určitě není na tlakové účely a už vůbec není na podtlakové účely. Rád bych viděl po letech jaké vzniknou ve spojích netěsnosti. Když jsem si dělal rozvody na vysavač na našem domě tak mi to taky pár lidí radilo abych to udělal z HTčka. Když jsem si pro zajímavost spočítal i originál potrubí tak bych na celém domě ušetřil asi 350kč. Takže nebylo o čem přemejšlet a šel jsem do originálu.

Pozor kdo si budete chtít potrubí koupit. Jsou na trhu dva druhy potrubí. Jedno originál a druhé levnější s těnčí stěnou které je z číny. To prodávají Husky.

 
15.09.2014 12:44 Uživatel: vavaris
0-100
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Zdravím, trápí mě stejně jako celou řadu jiných lidí alegire. Prý by mi mohla pomoc UVC dezinfekce. Máte někdo vyzkoušeno a jak to fungovalo?

 
15.09.2014 12:54 Uživatel: Roman Horníček
0-100
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

UVC jsou vlastně takové lampičky, kterýma sse svítí na problematické místo

 
25.09.2014 07:30 Uživatel: vavaris
0-100
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

aha, já myslel, že je to nějaká vodička

 
25.09.2014 07:31 Uživatel: vavaris
0-100
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

a to si mám svíiti jako na ruce a nos?

 
29.09.2014 10:48 Uživatel: Roman Horníček
0-100
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

ne, třeba na peřinu, na polštář, polstrování, záclony atd

 
30.09.2014 14:42 Uživatel: barus
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

UVC primárně ničí roztoče, bakterie, plísně a další původnce alergenů

 
01.10.2014 12:53 Uživatel: vavaris
0-100
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

aha, a pomáhá to?

 
01.10.2014 13:23 Uživatel: Roman Horníček
0-100
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

mě to pomáhá, ja si to vozím i na dovolenou a vždycky si celý pokoj projedu, než se tam zabydlím a mám klid

 
05.10.2014 21:02 Uživatel: barus
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

já to mám na robotickým vysavači Robzone, protože manžel je alergik a od té doby je mu určitě líp

 
06.11.2014 20:45 Uživatel: vavaris
0-100
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

chápu, díky

 
28.10.2014 20:09 Uživatel: Terka V.
Věk:  42
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Asi dva roky máme doma uvc lampu. Jsem s ní spokojená a mi pomáhá. Za sebe můžu doporučit.

 
04.03.2015 21:29 Uživatel: xxxJon
Věk:  26
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Prosím, nemáte někdo zkušenosti s centrálním vysavačem Allegro nebo jeho novějším typem Menred? Má to být výrobek kanadské firmy. Co jsme četli ty recenze, tak jsou na našam trhu nejčastěji používané značky Elektrolux, Beam a Hasky. Finančně jsou plus mínus vyrovnané, jako i recenze o nich. Uvažujeme proto o kanadské změně, ale nechtěli bychom šlápnout vedle. Máme přízemní domek do 100m2. Děkujeme za rady a názory.

 
05.03.2015 11:22 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Přečti si moji poznámku dva roky zpět. Vysavač za 1300 nepracuje 12, ale už 14 let bez závady, zatím jsem spotřeboval 2 filtry á 300 Kč. máme dvě srstnatá zvířata, všude koberce i na schodech a nádobu 30 litrů stačí vysýpat za dva měsíce. Je plná zfilcovatělých chlupů a lopat prachu. Běžně s ním vysávám popel z kotle. to by asi Beam dlouho nedal. Vysavač bere téměř vše, včetně drobných mincí. Kanadské vysavače jsou jistě dobré, ale je to takový kanón na komára a k tomu nesmyslně drahý

 
02.05.2015 11:26 Uživatel: PetrC
Věk:  50
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Zdravím,

řeším problém s výměnou motoru centrálního vysavače.   Zedníci mi ho při vysávání cihlového prachu zničili, a nechce se mi teď dávat dalších 10-15 tis. za nový motor.  Zajímala by mne ta náhražka, kterou uvádí  uživatel Wolfg … můžete prosím uvést typ toho vašeho průmyslového vysavače?   Rád bych toto řešení vyzkoušel.  

Děkuji.

 
02.05.2015 17:42 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

Otázka zůstává, co to je "zničený motor". Pokud má poškozený komutátor, tak ano. Ale jestli jen shořel, určitě se najde opravna, co to za několik stovek převine. Poškozená ložiska stojí pár desetikaček a vymění je kdejaký mechanik.

Náhrada  originálního stroje bude možná, pokud není potrubí příliš dlouhé. Např. vysavač mám ve sklepě, kde jsou protažené trubky po celém suterénu a nahoru do dvou podlaží. Můj stroj má 1200W, značka Einhell, tudíž žádná a právě jsem dovysával a povídám si, jak dobře takovej bezejmennej verk bere ten kočičí bordel.

Skutečně jsem již několikrát v jiných domech použil průmyslový vysavač, na značce nezáleží, stačí 1200-1500W, jednoduchý skládaný filtr tvaru válce, žádné ty filtříky na výstupu a podobné finesy. Mám v záloze Narex profi a při zkoušce nebyl znatelný rozdíl. Jediné, co se mi na originálních vysavačích líbí, je samovysýpací pytel.   Zmíněný Electrolux z Číny za 520 USD bych nedoporučil. I když je dobrý, je otázka, zda se dostanou náhradní díly (nejspíš ne) a proč platit krásně modrý displej s debilními údaji, který je k ničemu.

 
08.10.2016 14:05 Uživatel: qqqq
Věk:  40
Téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Text uživatele: 

výborný nápad. ovšem jestli je výkon opravdu dostačující Bohužel mi stále ale vadí ten hluk. Jak ho odbourat?

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Centrální vysavač - zkušenost, diskuze, názory, reference, recenze, porovnání s robotickými vysavači
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny