Téma: Hádka s mamkou kvůli mému autu

25.03.2020 11:08
Uživatel: Kris3
Věk:  23
Odpovědí na téma: 3
Text: 

Ahoj, ráda jsembych se vám tady vyzpovídal. Včera (24.03.2020) jsem se pohádala s mámou kvůli na prosté blbině a to kvůli toho že se mi nelíbilo že si ségra vzala jen tak moje auto, nikdo mi to neřekl, ona jí to dovolila a já se to dozvěděla jako hotovou věc, což podle ní je v pohodě i když jsem den před tím řekla že ten týden pojedu do města a že ségra může jet zároveň se mnou si to vyřídit a že nemusíme každý den to auto vytahovat, když jsem jí to včera (24.03.2020) řekla znovu s tím že mi ségra ani nepřispěje na benzín, mi řekla že ona nemá z čeho, jenže to slyším pořád. sice jsme obě ještě studentky, jenže já se snažila si koupit za své peníze auto a vše si na něm platím sama a mámě vadí že jsem z toho auta tak hotová, při hádce vytáhla věci ohledně auta, o tom jak se ke každému špatně chovám, řekli jsme si několik škaredých slov atd. Dneska (25.03.2020) když jsem jí řekla že mi je včerejšek už jedno, že ho už neřeším a omlouvám se,   tak mi řekla že mi to neodpustí, že jsem to přehnala a že s ní mám řešit jen důležité věci. Nemám ani ráda když se věci řeší takhle, pro mě je to vyříct si a už to nevytahovat nebo nedělat scény několik dní, ale pro ní asi v pohodě.

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 1612x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Hádka
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
25.03.2020 12:24 Uživatel: Patrik Chrz
Věk:  46

Město:Praha

500-1000
Téma: Hádka s mamkou kvůli mému autu
Text uživatele: 

Jakým způsobem si tvoje sestra vzala tvoje auto? To máš jen tak někde válet klíče?  

Pokud je to opravdu jen tvoje auto, tak nemáš nechat klíče jen tak někde válet, kdybys to neudělala, hádka by vůbec nevznikla, protože tvoje sestra by si vozidlo nevzala. Takže poučení pro příště - klíče od auta nenech nikde válet, klidně si pořiď nějakou pokladničku nebo malý trezor na klíče - stojí pár stovek, dělají se i na heslo, můžeš si ho i někam přidělat, třeba jako toto:

https://www.trezory-vama.cz/rwp/Skrinky_a_trezory_na_klice/Sejf_Rottner_KeyKeeper_-_na_klice_akce/?produktId=922&gclid=CjwKCAjwguzzBRBiEiwAgU0FT5diFrblQcclxVALSml5jkHrDszADxfSAhHVHEUhk3xrEp6Ngjs1LBoCX2AQAvD_BwE

 

Jsou i výrazně levnější z Číny, nepředpokládám, že by u ségry hrozilo, že ti ho bude "páčit", takže když budeš chtít ušetřit, tak třeba toto:

https://www.wish.com/product/5d68d3a9d6d26c10a2e68964?hide_login_modal=true&from_ad=goog_shopping&_display_country_code=CZ&_force_currency_code=CZK&pid=googleadwords_int&c=%7BcampaignId%7D&ad_cid=5d68d3a9d6d26c10a2e68964&ad_cc=CZ&ad_lang=CS&ad_curr=CZK&ad_price=285.00&campaign_id=9038860043&gclid=CjwKCAjwguzzBRBiEiwAgU0FT5A8CgM9eiOXcXdfWVwH24LCTSDbw_3b3yYsLnF8PL-UEdf8vbqb_xoCzyQQAvD_BwE&share=web

 

Prostě poučení pro příště, když tvoje sestra nerespektuje tvoje přání, tak se tomu jednoduše takhle braň.  

 

Pokud chceš mít náhradní klíče u rodičů pro nějakou výjimečnou situaci, je další možnost namontovat si do auta imobilizér s kódovým zámkem. Kód jim můžeš v případě potřeby zavolat.

 
25.03.2020 13:02 Uživatel: B.
Věk:  33
0-100
Téma: Hádka s mamkou kvůli mému autu
Text uživatele: 

Mno, já jsem tam nebyla a nerada si dělám názory na mezilidské situace z toho, co napíše jedna strana, ale napadly mě dvě obecné věci:

Jak už napsal Patrik, pokud správně chápu, že auto je výlučně Tvé, je úplně normální si o něm i výlučně rozhodovat. Rozhodně se k někomu nechováš špatně jen tou samotnou skutečností, že mi nechceš půjčit svoje auto, a pokud mu ho půjčíš, je úplně normální chtít po něm peníze na spotřebu nebo aby Ti natankoval, přestože nevydělává. To, že někdo nevydělává, ho přece neopravňuje k tomu, aby zdarma spotřebovával hodnoty, které jiní platí (mluvím o dospělých lidech) a nějak si to prostě pořešit musí. Takže, já bych si schovala klíče, nadále bych se chovala vlídně, a v této oblasti bych nijak neustoupila, asertivně bych trvala na svém a z toho, že by mi někdo říkal, že jsem z auta hotová, by mě nechali v klidu. Auto je moje, já rozhoduju. Kdyby to bylo mámino auto, tak ho tisíckrát může půjčit sestře. Ostatní věci řečené v hádce bych nebrala osobně, ale klidně bych si z nich nějaké poučení vzala. ("Mami, co to znamená, že se špatně chovám k ostatním? ")

 

To, že Ti Tvoje mamka řekla, že Ti neodpustí, je, sorry jako, její problém : ) to Tě vůbec trápit nemusíš, za její rozhodnutí neseš žádnou zodpovědnost…

Já bych se tím pádem po takovéto hádce chovala k rodině slušně, vlídně, nijak bych o tom nemluvila, ujistila bych se, že JÁ jsem ODPUSTILA, a dál bych lpěla na svých hranicích (auto nepůjčuji, nenechám na sebe působit, k že kvůli tomu že auto nepůjčuji, jsem špatná, to že mi někdo nechce odpustit, není můj problém (minimálně po tom, co jsem se omluvila) )

 
26.03.2020 16:17 Uživatel: náhodný kolemjdoucí
Věk:  50
Téma: Hádka s mamkou kvůli mému autu
Text uživatele: 

To je na odchod.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Hádka s mamkou kvůli mému autu
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Téma
Odpovědí Otevřeno Datum přidání
(Autor)
Bojím se svého otce 2 2624x
Táta pijan, můj život s alkoholikem 10 1534x
Má matka by mě nejraději nechala bez peněz 3 1365x
Táta se mnou nemluví,pro mámu je nejleší to co vymyslí ona. 11 1532x
Matka mě pořád kontroluje 17 1976x
Pomozte mi, chci utéct z domu 6 2223x
Nevlastní otec - postavit se mu a riskovat násilí nebo se zbaběle odstěhovat? 5 1254x
Soužití s mojí mámou 6 1817x
Prosba o pomoc 7 1606x
Mí rodiče nemají radost že mám přítele s dětmi - mám k nim úctu a divný pocit, když jsem s přítelem 2 1748x
Zobrazit všechna témata v této kategorii

Hlavní nabídka

Nejčtenější témata za rok

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny