Téma: Bezový sirup - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Můj recept na bezový sirup.
- 60 kůsu květ bezu
- převařené 2 litry vody
- kyselina citrónová 5 dkg
- nechat odstát 24 hodin, pak vymačkat a přecedit.
- přidat 2,5 kilo cukru převařit, a nakonec trochu rumu.
Máte jiné recepty a návody na sirup z bezu?
(0 lidí)   (0 lidí)  
Stránka otevřena 2809x Předchozí téma | Další téma
Reakce čtenářů
A co je bio citrón?
Doporučuji určitě nedávat chemicky syntetizovanou kyselinu citronovou, ale raději vymačkat 2 nebo 3 citrony.
Ta macerace pokud bude probíhat těch 24 hodin v chladu (lednička), tak macerát nezkvasí.
Tak určitě
Avi, taky bych to raději dělala s citronem, ale když mám alergické dítko? Jsem ráda za tu kyselinu.
Ještě by mě zajímalo, jak to dělat, aby se tak rychle neztrácel.
Recepty na různé bylinnkové sirupy jsou zde.
Moje teta tam dává třtinový cukr. A taky vymačkává citron jako citron.
Třtinový cukr je sacharoza, jako i řepný cukr. Liší se jen příměsemi.
no jo, já tomu neholduju, mám na to svůj názor, ale teta je momentálně v područí našich domácích aktivistů. Nedosuzuji zdravý životní styl, to ne, jen mi vadí ti, co tomu nerozumí, ale tlachají o tom a manipulují okolí. Což oni dělaji, díky tomu k tomu mám veelký distanc.
A k dotazu bio citron - taky jsem chtěla dopsat, že citron asi není žádná sláva. Resp. to, co se prodává, vzhledem k množství nemůže být extra kvalita. Prostě rychlorost. Bio je předpokládám od poctivého pěstitele, teď začíná být horko, tak by už mohly být skutečný, poctivý potraviny.
Jako obmena se da pridat trochu zazvoru.
Ja nedelam sirup, ale jenom limonadu - je to obdobne, jen s minimem cukru a urceno k rychle spotrebe.
Davam limetky (radne omyte kartackem) :