1 květák
1 smetana 33%
2 vrchovaté lžíce zakys. smetany
2 vejce
100g šunky
100g eidamu
sůl, pepř
drcený kmín
špetka kari
špetka sladké papriky
kousek másla
POSTUP PŘÍPRAVY
Květák si rozebereme na menší růžičky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
Zapékací misku nebo pekáček vymažeme kouskem másla a rozprostřeme
na dno růžičky povařeného květáku.
Do malé misky si nalijeme smetanu dáme zakys. smetanu, vejce, šunku pokrájenou
na kostičky, sýr nastrouhaný na jemno, pepř, sůl, kari, kmín, sladkou papriku.
Vše důkladně promícháme a nalijeme na květák, aby byl celý schovaný.
Dáme do vyhřáté trouby zapéct na 200C cca 20min.
Podáváme nejlépe s novými brambory nebo jen se zeleninovým salátem.




árky, rajský protlak, kysanou smetanu, hl. mouku, sladkou papriku, bobkkový list, koření a sůl dle chuti. Nakrájíme párky a dáme vařit-5 minut, do vody k párkům přidáme protlak smíchaný s trochou slad. papriky, bob. list, koření, sůl. Provaříme, zahustíme smetanou s moukou, dovaříme. Kdo nemá rád rýži může si dát knedlík. Obě variantý jsou dobré


Darilo, dělám něco podobného. 1/2 kg mletého, 3 lžíce hl. mouky 5 dkg vařené rýže, sůl, 1 cibulka nakrájená a osmahlá na oleji, sůl. Vše smíchat, a udělat koule, asi 12-14 kousků. Nakrájím 3 vyčištěné papriky, dám do kastrolu, přidám bob. list a 3 kuličky nov. koření, 1 cibili, přidám 1 kečup, jemný, větší. Přileju asi 1l vody, vložím koule z mletého masa a nechám vařit skoro hodinku, pak zahustím moukou, k tomu knedlík a je mňamka hotová.





























