Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně

23.04.2012 06:38
Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město: Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Odpovědí na téma: 23
Text: 

Mám problém a nemohu jej vyřešit.  

Mám domácí pekárnu, ve které upeču luxusní chleba.

Ovšem pokud peču např. housky v troubě, z těsta, které jsem umíchala v pekárně, tak druhý den jsou nepoživatelné. Tvrdé a nedobré.  

A je jedno, jaké je těsto. Zkusila jsem vyměnit mouku, každý výrobce ji má jinak kvalitní, zkusila jsem ji prosít, zkusila jsem těsto s vejcem i bez, kvasnice sypké i pevné, nic nepomůže.  

Do trouby jsem již dala i plech s vodou, aby nevysušovala. Žádná změna.  

JInak trouba je asi půl roku stará a jiné dobroty se v ní krásně upečou, takže v ní problém nebude.  

Přivítám každou připomínku, kde může být zakopaný pes.  

A kdyby z vás někdo měl třeba osvědčený recept, sem s ním. Zkusím.  

 

 

Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
23.04.2012 07:27 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Jsem ta poslední, která by Ti v tom mohla poradit, ale zkus porovnat recept, jestli něco neděláš jinak? Jenže ani tam nepíší nic o zabránění ztvrdnutí.

Našla jsem při hledání recept na chleba bez domácí pekárny, třeba se bude někomu hodit. vypadá to hodně dobře.

 
23.04.2012 07:48 Uživatel: MitsCa
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Sorbíčku, chtěl bych se dostat do Tvých rukou... Nevadí, že to bude až další den, ale hlavně, že ztvrdne. excited  excited  excited

 
23.04.2012 08:14 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Já se z tebe picnu good.

 
23.04.2012 09:04 Uživatel: Leňa
Věk:  45
1058[1].jpg
1000-2000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Jejda, já četla, že "nezdrhne". excitedNo, doufám, že ani to.

 
23.04.2012 07:55 Uživatel: Julie
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

 To chce domácí kvásek, ale nejsem odborník.... happy

 
23.04.2012 08:14 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Jenže nikdo z těch, od kterých mám recept, kvásek nedělá.

 
23.04.2012 08:17 Uživatel: Julie
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

A oni mají též tvrdé? A nebude to v uchovávání pečiva?

 
23.04.2012 09:32 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

To mě nenapadlo. Pečivo strčím do igelitu, ostatně jako všechno.  

 
23.04.2012 10:37 Uživatel: Julie
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Taky strčím do igel. pytlíku. A co do těsta přidat nestrouhanou bramboru? Někde jsem četla, že zachovává vláčnost.

 
23.04.2012 18:47 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Zkusím bramboru. Děkuji.

 
23.04.2012 08:30 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Kvásek a množení.

Celozrnní, tmavá žitná mouka + grahamová žitná mouka 1:1.

Voda ve váhovém poměru1:1. Promíchat s moukou.

Pak přidat žitný kvásek. (žitný kvásek lze koupit v některých drogeriích)

Nechat 48 hodin kvasit v teple.

Část vykvašeného kvásku oddělím, do sklenice, do lednice, jako zákvas na příští pečení. Zbytek použiji na přípravu těsta na chléb.

Recept: 250g celozrnní tmavá žitná mouka + 250g graham žitná mouka + 500g kvásku, 400 ml vody, mletý koriandr, anýz, mořská sůl, lněné semínka, slunečnice, kmín, 1 nastrouhaná mrkev.

 alt

 
23.04.2012 09:33 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Děkuji Pluťásku, vyzkouším.  

 
23.04.2012 10:22 Uživatel: Wolfg
Obraz019.jpg
500-1000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Napíšu ti, jak na kvásek i chleba jak býval v minulém století. Chlapsky, jednoduše, bez vážení, zato s úspěchem

 
11.06.2012 21:41 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

 

Napiš mě, prosím, také ten recept. Děkuji Wolfgu.

 

 

 
23.04.2012 14:59 Uživatel: Renysa
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Používám do těsta olej a sádlo a jsou krásně vláčné i druhý denhappy)

 
23.04.2012 16:09 Uživatel: Julie
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

 Někde jsem četla recept na dalamánky a byl tam oliváč. liquor

 
23.04.2012 18:48 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Olivový olej dávám pořád. Peču jen z něho.  

 
29.04.2012 08:19 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Tak jak, Sorbonos? Už se to vyřešilo?

 
29.04.2012 09:15 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Ještě ne, protože jsem vlastně ještě nestačila péct, ale mám uložené tyto rady a zkusím to.  

Avatárek mi pozměnil trochu nadpis, čímž vlastně úplně změnil moji otázku, jelikož mi netvrdne chleba, ale housky a upečené mimo pekárnu. Snad to nebude tak zavádějící.  

V úterý je volno, tak vyzkouším hned kvásek, a taky zkusím tu bramboru. A pisnu.  

 
29.04.2012 09:24 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

To bys mu asi měla napsat. Změnilo to smysl dotazu. Když na to někdo narazí v google a kdyby nakrásně věděl, jak na to, prostě na to neklikne..... jak by dotyčný mohl vědět, co se za tím skrývá, že?

Teď jsem objevila tohle, mohlo by Tě zajímat.... (pokud to už dávno neznáš)

 
29.04.2012 12:26 Uživatel: sorbonos
Věk:  38

Město:Ocelové srdce

Maffy 2.png
4000-5000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

Baruš, jsem ráda za každý podnět. Moje housky nejsou vysušené, aspoň myslím, ale druhý den se nedají jíst. Jsou prostě tvrdé, nedobré.  

Po upečení jsou ovšem chutné. Ale i tak je tam spousta fajn receptů, děkuji.

 
29.04.2012 13:58 Uživatel: parek
Věk:  34

Město:vesnice

parek.jpg
3000-4000
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

nekteri panove by byly celi stastni kdyby jim to rychleji tvrdlo excited

 
11.06.2012 18:23 Uživatel: Julie
Téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Text uživatele: 

 Tak jsem o víkendu potřebovala domácí pečivo a upekla jsem rohlíky podle tohoto receptu:

   260 ml. vody-vlažné

   2 PL  slunečnicového oleje

   2 KL soli

   1 PL medu

   1 PL škrobu

   350 g polohrubé mouky

   150 g hladké mouky

   1 PL sádla

    Půl kostky droždí  

Dělala jsem všechno ručně, vypracování, vyválení, 1x kynulo v míse asi 45. min, potom jsem přendala na vál, udělala rohlíky (+/- 7 ks) a pod utěrkou nechala ještě 45. min kynout. Dala na plech do rozehřáté trouby, ztlumila a pekla asi 30 min. A ráno jsem poslední snídala a dal se.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Rychlé tvrdnutí housek z těsta umíchaného v domácí pekárně
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Nové odpovědi dnes: 0
Nová témata dnes: 0
Dneska bylo odpovězeno na: 0 témat
Počet témat celkem: 16471
Počet odpovědí celkem: 175172
Počet registrovaných: 5083 uživatelů
Nejčtenější za 7 dní: Slevy OnaDnes 2022

Nejvíce navrhované na smazání

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny