Téma: Zemřela režisérka prof. Mgr. Věra Chytilová (85) - první dáma českého filmu

12.03.2014 17:45
Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Odpovědí na téma: 5
Text:  Prof. Mgr. Věra Chytilová - významná česká filmová režisérka, pedagožka FAMU.
A také se proslavila svými geniálními výroky. Skvělá a svérázná dáma. Čest její památce*


alt
Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 2017x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Zemřela Prof. Mgr. Věra Chytilová (85)
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
12.03.2014 17:50 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Zemřela režisérka prof. Mgr. Věra Chytilová (85) - první dáma českého filmu
Text uživatele: 
2006 Hezké chvilky bez záruky
2001 Vyhnání z ráje
1998 Pasti, pasti, pastičky
1992 Dědictví aneb Kurvahošigutntág
1991 Mí Pražané mi rozumějí
1988 Kopytem sem, kopytem tam
1987 Šašek a královna
1986 Vlčí bouda
1983 Faunovo velmi pozdní odpoledne
1981 Kalamita
1979 Panelstory aneb Jak se rodí sídliště
1976 Hra o jablko
1971 Kamarádi (TV film)
1969 Ovoce stromů rajských jíme
1966 Sedmikrásky
 
1965 Perličky na dně
1963 O něčem jiném
1962 Pytel blech
1961 Strop (studentský film)
1960 Kočičina (studentský film)

Dokumentární

2011 Inventura Febia: Ejhle člověk a život s nebožtíky (TV film)
  Inventura Febia: Iva Janžurová a Miroslav Donutil (TV film)
  Inventura Febia: Jaroslav Foglar a trampové (TV film)
  Inventura Febia: Radovan Lukavský a Jiří Kodet (TV film)
2009 České milování (TV seriál)
2006 Potížistky (TV film)
  Táta jako máma (TV seriál)
2005 Pátrání po Ester
2003 Trója v proměnách času
2000 Vzlety a pády (video film)
1995 Bastard (TV film)
1994 Pokus a chyba Ivana Vyskočila (TV film)
1993 Co člověk má (TV film)
  Kam panenky...?
1992 Ráj srdce (TV film)
1990 TGM Osvoboditel
1984 Praha - neklidné srdce Evropy
1983 Capitali culturali d'Europa (TV seriál)
1981 Chytilová Versus Forman (TV film)
1978 Čas je neúprosný
  20. MSVB 78
1974 Hrst vrásek (TV film)
1961 Žurnál FAMU: První občasník (studentský film)
1960 Zelená ulice (studentský film)

TV pořady

2011 Pološero (TV pořad)
2007 Velcí a malí (TV pořad)
2004 Dvanáct odvážných (TV pořad)
1998 Jak se žije (TV pořad)
1995 GENUS (TV pořad)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV pořad)
1992 Oko - pohled na současnost (TV pořad)

Scenáristická filmografie

 
2006 Hezké chvilky bez záruky
2001 Vyhnání z ráje
1998 Pasti, pasti, pastičky
1992 Dědictví aneb Kurvahošigutntág
1991 Mí Pražané mi rozumějí
1988 Kopytem sem, kopytem tam
1987 Šašek a královna
1986 Vlčí bouda
1983 Faunovo velmi pozdní odpoledne
1981 Kalamita
1979 Panelstory aneb Jak se rodí sídliště
1976 Hra o jablko
1971 Kamarádi (TV film)
1969 Ovoce stromů rajských jíme
1966 Sedmikrásky
1965 Perličky na dně
1963 O něčem jiném
1962 Pytel blech
1961 Strop (studentský film)
1960 Kočičina (studentský film)

Dokumentární

2011 Inventura Febia: Ejhle člověk a život s nebožtíky (TV film)
  Inventura Febia: Iva Janžurová a Miroslav Donutil (TV film)
  Inventura Febia: Jaroslav Foglar a trampové (TV film)
  Inventura Febia: Radovan Lukavský a Jiří Kodet (TV film)
2006 Potížistky (TV film)
  Táta jako máma (TV seriál)
2005 Pátrání po Ester
2003 Trója v proměnách času
2000 Vzlety a pády (video film)
1995 Bastard (TV film)
1994 Pokus a chyba Ivana Vyskočila (TV film)
1993 Co člověk má (TV film)
  Kam panenky...?
1992 Ráj srdce (TV film)
1990 TGM Osvoboditel
1984 Praha - neklidné srdce Evropy
1983 Capitali culturali d'Europa (TV seriál)
1981 Chytilová Versus Forman (TV film)
1978 Čas je neúprosný
  20. MSVB 78
1974 Hrst vrásek (TV film)
1961 Žurnál FAMU: První občasník (studentský film)
1960 Zelená ulice (studentský film)

TV pořady

2004 Dvanáct odvážných (TV pořad)
1998 Jak se žije (TV pořad)
1995 GENUS (TV pořad)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV pořad)
1992 Oko - pohled na současnost (TV pořad)

Herecká filmografie

 
2011 Nejrychlejší Matěj na světě (studentský film)
2001 Vyhnání z ráje
1960 Generál (studentský film)
  Kočičina (studentský film)
1957 Konec jasnovidce
1951 Císařův pekař a pekařův císař

Dokumentární

2011 Prokládaný rozhovor o konformitě (studentský film)
2010 Český mír
  Stovku má člověk jednou za život (TV film)
  25 ze šedesátých aneb Československá nová vlna
2009 Zlatá šedesátá (TV seriál)
2008 13. komnata Dáši Bláhové (TV film)
2006 13. komnata Chantal Poullain (TV film)
2005 Pátrání po Ester
2004 Cesta - portrét Věry Chytilové
2000 Sametová kocovina
  Vzlety a pády (video film)
1998 V centru filmu - v teple domova (TV film)
1995 Věry Chytilové divadelní story (TV film)
1994 Pokus a chyba Ivana Vyskočila (TV film)
1992 Film o filmu: Dědictví aneb Kurvahošigutntág (TV film)
1984 Nesmírná únava materiálu (studentský film)
1981 Chytilová Versus Forman (TV film)
1970 Pravda
1966 Příležitost promluvit

TV pořady

2012 Ceny české filmové kritiky 2011 (TV pořad)
2011 proStory (TV pořad)
2010 Rozmarná léta českého filmu (TV pořad)
2008 Café X (TV pořad)
  Hvězdný reportér (TV pořad)
2004 Uvolněte se, prosím (TV pořad)
2001 Na kus řeči (TV pořad)
1999 Noc s Andělem (TV pořad)
1997 Úsměvy (TV pořad)
1993 GEN - Galerie elity národa (TV pořad)
1992 Kanafas (TV pořad)
 
12.03.2014 18:14 Uživatel: voslík
1000-2000
Téma: Zemřela režisérka prof. Mgr. Věra Chytilová (85) - první dáma českého filmu
Text uživatele: Musím říct, že když jsem si této zprávy všimla na Seznamu, dost mě překvapila. Byla to velmi zajímavá žena. A některé její počin mám ráda. Její svéráznost byla někdy až zarážející, jako jeden z mála lidí se za svůj názor nestyděla a rozhodně se nebála.
alt
 
12.03.2014 18:24 Uživatel: Pavla
Věk:  66
pavla.gif
4000-5000
Téma: Zemřela režisérka prof. Mgr. Věra Chytilová (85) - první dáma českého filmu
Text uživatele: 

altTeď jsem tu zprávu četla a překvapilo mně to. Byla to čilá a činorodá ženská, škoda takového života. Ale má už zasloužený klid…

 alt

 
12.03.2014 20:03 Uživatel: Racek
Věk:  27
1391276203_srdce021.gif
1000-2000
Téma: Zemřela režisérka prof. Mgr. Věra Chytilová (85) - první dáma českého filmu
Text uživatele: Smutná zpráva, byla to osobitá režisérka, která tady bude chybět, nikdo takový, jako je ona, nebude.
alt
 
15.03.2014 09:54 Uživatel: marki
55764725468133259401.gif
500-1000
Téma: Zemřela režisérka prof. Mgr. Věra Chytilová (85) - první dáma českého filmu
Text uživatele: altTaké mi to přišlo neuvěřitelné. Je to naše národní historie. Osobnost, která se zaposala Čechům do podvědomí. Osobnost o kterých věříme, že nikdy nezemřou.

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Zemřela režisérka prof. Mgr. Věra Chytilová (85) - první dáma českého filmu
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny