Téma: Pomaturitní studium v jazykové škole AMIGAS v Brně - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze

08.08.2015 09:28
Uživatel: Verča95
Věk:  19
Odpovědí na téma: 10
Text: 

Letos (2015) jsem maturovala a uvažuji o nějaké jazykové škole na pomaturitní kurz angličtiny. Našla jsem si 3 varianty a zatím se mi nejvíc pozdává jazyková škola AMIGAS. Poradíte někdo, jestli je to dobrá volba a jestli trvá status studenta, i když ještě nemám jednu část maturity?

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 1408x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: Pomaturitní studium v AMIGAS v Brně
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
08.08.2015 09:58 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Pomaturitní studium v jazykové škole AMIGAS v Brně - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Ohledně maturity - máš na mysli opravnou zkoušku či reparát v září, případně budeš dodělávat maturitu v září ze zdravotních důvodů? Pokud ano, tak u Tebe trvá status studenta.

 
08.08.2015 10:40 Uživatel: Verča95
Věk:  19
Téma: Pomaturitní studium v jazykové škole AMIGAS v Brně - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Neudělala jsem AJ  Ze všech stran navíc slyším, že angličtinu požadujou skoro na všech pracovních pohovorech, tak to teď i pak musím nějak nahnat. Ale na pracák se mi rozhodně ještě nechce.

 
08.08.2015 13:35 Uživatel: Dany
1526489412_mozaika_slunce.jpg
5000-6000
Téma: Pomaturitní studium v jazykové škole AMIGAS v Brně - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

To nic, to se stane. Když se na to budeš včas připravovat, tak to určitě zvládneš 

Akorát si tedy nejsem vůbec jista, jestli jsem Ti ohledně statusu studenta odpověděla správně. Měla jsem za to, že to je tak, jak jsem ti napsala, ale teď jsem se pro jistotu koukala do školského zákona, a tam se píše v § 81 odst. 10 mimo jiné toto:

" Žák přestává být žákem školy dnem následujícím po dni, kdy úspěšně vykonal maturitní zkoušku. Nevykonal-li žák jednu nebo obě části maturitní zkoušky v řádném termínu, přestává být žákem školy 30. června roku, v němž měl vzdělávání řádně ukončit.

Zdroj:  http://zakony.centrum.cz/skolsky-zakon/cast-4-hlava-2

Což by ale znamelo, že již status studenta od 1.7. nemáš, jestli to dobře chápu. Tak víš co, raději počkej, co Ti ještě tady poradí jiní, nebo si v pondělí zavolej na ten pracák, tam to budou 100% vědět. Nerada bych Tě uvedla v omyl. Nezlob se.

 
08.08.2015 18:33 Uživatel: komutin
Věk:  29
Téma: Pomaturitní studium v jazykové škole AMIGAS v Brně - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Status studenta by mel byt az do dokonceni skoly. Mi se nikdy nechtely delat statnice v cervnu jak bylo pekne a proto jsem je delal v zari a vsechno bylo v pohode. Co se jazykovek tyce, tak bude zalezet na Tve motivaci a jak tvrde dovedes pracovat. Ja treba dostal stipendium na Taiwanu a za rok studia cinstiny ted pokecam s prodavacem v Singapuru. Pokud jsou tady Tve znalosti anglictiny nic moc, tak po roce budes nejspis umet zakladni konverzaci. Necekej, ze budes umet obchodni anglictinu nebo podobne. Pokud se ale budes pripravovat i doma, tak by nemel byt problem. V Tvem pripade bych ale doporucil at si prodlouzis mladi a poradne zaparis

 
27.09.2015 12:39 Uživatel: Veronika25
Věk:  25
Téma: Pomaturitní studium v jazykové škole AMIGAS v Brně - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Potvrdenie je na VŠ do konca prázdnin nie? Aspoň na MU to tak bolo. Teraz som už zo školy preč, ale myslím, že som mala potvrdenie do 31. 8. a nové od nejakej polky septembra - v závislosti od toho, kedy sa začal semester. A strednú som tiež mala myslím, do konca prázdnin, ale je pravda, že ja som Slovenka. S tým, že som sa bola myslím preukázať na nejakom úrade, že áno som študentka. Ja mám veľmi dobrú skúsenosť na jazykovke v Brně na Kotlářské, mala som tam aj angličtinu aj nemčinu a pohodička. Samozrejme je na tebe, čo najviac preferuješ - akú metódu atď.

 
28.12.2015 12:33 Uživatel: Elka
Věk:  25
Téma: Pomaturitní studium v jazykové škole AMIGAS v Brně - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

také si myslím, že se MU je nějak i přes prázdniny, myslím, že vystavují do 31. 8. ? Nevím už jsem nějaký ten rok z masaryčky, ale také jsem během školy navštěvovala jazykovku na Kotlářské v Brně, protože jsem chodila na přírodovědu, takže to bylo přes silnici Udělala jsem si tam státní zkoušku a dnes (28.12.2015) jsem nositelka C2 úrovně z angličtiny Vyhovovalo mi i naplnění hodiny, co do vyučování

 
03.06.2016 20:51 Uživatel: Evicek
Věk:  20
Téma: Pomaturitní studium v jazykové škole AMIGAS v Brně - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Měla jsem podobný problém a dokonce můžu i poreferovat o škole Amigas, protože jsem tam v pomaturitku studovala. Maturitu jsem v náhradním termínu naštěstí zvládla ale vím, že zrovna tam by ti i vrátili školné, když by se to nepovedlo. U jiných jazykovek jsem to předtím nenašla. Status jsem měla hned od září a vlastně až do srpna. Jinak lektoři  i spolužáci tam byli super a zlepšení v angličtině se u mě taky dostavilo, certifikáty mám dokonce 2. Takže doporučuju a hodně štěstí.

 
15.02.2017 13:28 Uživatel: Monika18
Věk:  18
Téma: Pomaturitní studium v jazykové škole AMIGAS v Brně - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Dobrý den, na jaké škole po maturitě, kde se naučím jazyk, můžu mít statut studenta?

 
21.02.2017 19:37 Uživatel: Karel28
Věk:  28
Téma: Pomaturitní studium v jazykové škole AMIGAS v Brně - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

Já chodil v Ostravě do jedné jazykové školy, máš tam statu studenta, ale o je hlavní tak se tam opravdu i něco naučíš alt

 
21.02.2017 19:54 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Pomaturitní studium v jazykové škole AMIGAS v Brně - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Text uživatele: 

 

Dovoluji si upozornit, že v jednom tématu lze psát reakce pouze pod jednou přezdívkou z jednoho počítače. V opačném případě jsou porušena pravidla webu bod č. 5.


Přezdívky:

  • Monika18
  • Karel 28

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Pomaturitní studium v jazykové škole AMIGAS v Brně - zkušenosti, názory, diskuze, reference, recenze
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Ochrana proti spamu

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Statistiky

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny