Téma: Zhodnocení stravování a jídelníčku - výživový poradce

26.03.2013 15:23
Uživatel: kVerca2
0-100
Odpovědí na téma: 10
Text: 

Potřebovala bych zhodnocení mého dosavadního stravování a rady jak zlepšit svůj zdravotní stav a jídelníček. ¨Máte nějaké rady, tipy?

Znáte nebo víte o nějakém dobrém výživovém poradci?

Odpovědět
To se mi líbí    To se mi nelíbí   
Stránka otevřena 2552x  | 
Původní název příspěvku před úpravou administrátorem: výživový poradce
Váš e-mail: 

Reakce čtenářů

 
26.03.2013 16:19 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Zhodnocení stravování a jídelníčku - výživový poradce
Text uživatele: 

Hodně může pomoci pořad Jste to co jíte. Lze ho najít v historii iprima.cz. Ptáš se na rady a tipy. Rad a tipů tam zazněly stovky. Hlavně u toho přebírání ledniček obézních lidí tam říkala Kateřina Cajthamlová s Petrem Havlíčkem co je a co není zdravé. Ono se stačí v podstatě řídit selským rozumem. Všeho s mírou. Cukr, sůl, tuky, bílkoviny - to vše je potřeba, ale v přiměřené míře. Podobně brambůrky jednou denně jsou blbost, když si je dáš jednou za měsíc nebo měsíc a půl, tak to takový prohřešek není. Prostě střídmá strava, všeho s mírou, všeho moc škodí. Záleží asi i na tom, jestli máš aspoň základní ponětí o zdravé stavě a nebo ne. Pokud ne, tak samozřejmě rada výživového specialisty není k zahození, i s přihlédnutím ke Tvému aktuálnímu zdravotnímu stavu a biometrickým hodnotám (výška, váha, obvody, tlak krve, event. i krev (triacylglyceroly? cholesterol? hladina cukru? …).

Důležítá není jen stava, ale také to, kde pracuješ (fyzicky? mentálně? studentka? ). Lidé pracující mentálně potřebují spíše rychlé cukry, lidé pracující fyzicky potřebují větší podíl tuků, atd. atd. No trocha věda to asi je, jak tak nad tím přemýšlím.

Je pravda, že dát jednu radu a říct: "tak a teď budeš zdravá" nejde.

 

Opravdu je to asi komplex toho

  • co jíš
  • jak se psychicky cítíš (a proč)
  • jak se fyzicky cítíš (unavená, čílá, něco bolí, nic nebolí, jiné potíže …)
  • co děláš za práci
  • jak jsi na tom (biometrické hodnoty + krev - biochemie, krevní obraz).
 
26.03.2013 20:46 Uživatel: Pluto
1482619599_pluto13.gif
7000-8000
Téma: Zhodnocení stravování a jídelníčku - výživový poradce
Text uživatele: 

Avatárku. Jsem z tebe nadšení. Jupí. Takovýchto lékařu potřebujeme více.  

 
26.03.2013 16:19 Uživatel: Barča
1564813088_lvice.jpg
Téma: Zhodnocení stravování a jídelníčku - výživový poradce
Text uživatele: 

Docela mě Tvůj dotaz překvapuje, vzhledem k tomu, že jsi se tu poměrně nedávno svěřila se svou špatnou finanční situací. Protože výživoví poradci si nechávají za své "všelijaké" rady velmi dobře zaplatit. Možná nebude špatné si o tom něco přečíst. A třeba to ani nemyslíš tak úplně vážně, protože kdyby Ti tu měl někdo nějakého poradit, napsala bys odkud jsi.

 
29.03.2013 17:52 Uživatel: Avatárek
Věk:  37

Město:Olomoucko

1368097599_avatar-smile.jpg
13000-14000
Administrátor
Téma: Zhodnocení stravování a jídelníčku - výživový poradce
Text uživatele: 

To určitě. Jestli má pisatelka tématu hluboko do kapsy, tak jsou na internetu metráky textů, jak zlepšít svůj zdravotní stav. Dokonce před časem myslím Petr Havlíček vydal i nějakou knihu o tom, jak zdravě žít vzhledem ke skladbě stravy.

Výživový specialista je pohodlný, udělá Ti rozbor na míru a ušetříš čas na studování co je a co není zdravé, ale zase na druhou stranu to asi zdravotní pojišťovna nezaplatí a pár stokorun za to dáš.

 
07.08.2013 16:26 Uživatel: Eminkaa13
Věk:  40
1375885464_11203943.jpg
0-100
Téma: Zhodnocení stravování a jídelníčku - výživový poradce
Text uživatele: 

Ahoj, já byla v nutričním poradenském centru  v Brně, jak tu říká Avatárek není to zadarmo, ale přihlásila jsem se na to přes internet a stálo mě to 200 Kč, myslím, že to není zase tak strašná cena za to, že tě změří, zváží, proberou s tebou problémy, sestaví jídelníček na míru a zároveň poradí i nějaký ten doplněk stravy. a hlavně to není vysoká cena za to, že se konečně dokopeš k tomu, aby jsi pro sebe začala něco dělat a cítila se všeobecně lépe

 
07.08.2013 17:39 Uživatel: Tepu
1403024269_kopretjpg
Téma: Zhodnocení stravování a jídelníčku - výživový poradce
Text uživatele: 

Máš pravdu, ale 200 Kč platíš jen za změření. Samozřejmě ostatní jako jídelníček a doplňky stravy který nabízí a bez kterých " to prý nejde" přijdou na pěkný peníze. Dále docházíš dle dohody na kontroly atd. , kde tě jídelníček mění  a tak i výdaje přibývají.

Většinou se jedná o program na několik týdnů a to obnáší i několik tisíc korun.

 

  Není to doufám reklama co děláš?

 
08.08.2013 12:48 Uživatel: Eminkaa13
Věk:  40
1375885464_11203943.jpg
0-100
Téma: Zhodnocení stravování a jídelníčku - výživový poradce
Text uživatele: 

To máš pravdu, není to rozhodně zadarmo. člověk se prostě musí rozhodnout, jestli chce změnu a je ochotný pro to něco obětovat. Když už se někdo pro nějaký ten program rozhodne, překlene se to do těch tisícovek, ale zase máš v tom komplexní péči, zjistíš, v jakém stavu máš krev a i ty doplňky bývají součástí programu, nebo ne?

 
07.05.2016 13:59 Uživatel: ela
Věk:  28
Téma: Zhodnocení stravování a jídelníčku - výživový poradce
Text uživatele: 

Slysim hodne chvaly na NedovolenareklamaNaWebu jsou tam opravdu tak dobří? díky za nazory

Opakované vložení nevyžádané reklamy do webu. Uživatel/ka byl/a zablokován/a.

 
07.05.2016 16:40 Uživatel: Rypoušice
Věk:  26

Město:Brünn

1586900513___1015685lll.jpg
2000-3000
Téma: Zhodnocení stravování a jídelníčku - výživový poradce
Text uživatele: 

Ty voe alt asi 9x tu děláš velmi nenápadnou reklamu na výživový poradce, omg alt

Nejsou klienti? alt

Dej si radši pivo a vyhul krabku cigár, pak tě hlad přejde sám, nebudeš se nacpávat a neztloustneš alt

 

 
08.07.2016 06:40 Uživatel: Blankaaa
0-100
Téma: Zhodnocení stravování a jídelníčku - výživový poradce
Text uživatele: 

Co vse by v takovem jidelnicku melo a nemelo byt? Maho ho uz nekdo doma? co to stoji?

Vaše odpověď

 
Reagujete na téma: Zhodnocení stravování a jídelníčku - výživový poradce
Jméno: Věk:  Pohlaví: 
Datum přidání:
V rámci uchování anonymity prosím neuvádějte skutečné jméno, napište přezdívku.
Bydlím ve městě (nepovinný údaj)
Prosím používejte háčky a čárky nad písmeny. Ostatním se bude Váš text lépe číst. Děkujeme :-)
Kliknutím na imgmanager.gif vložíte obrázek  Kliknutím na link.gif vložíte odkaz na web
Napište číslici šestnáct:

10 nejnovějších témat v kategorii:

Hlavní nabídka

Jsme na Facebooku

MUDr. Zbyněk Mlčoch Alkoholik.cz Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty on-line.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny